Faye Dunaway a 70-es évek szőke szexszimbóluma volt: a 81 éves színésznő így néz ki
Faye Dunaway 81 évesen olyan karcsú, mint a nádszál.

faye-dunaway-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Faye Dunaway a ’70-es évek szexszimbóluma volt, bármelyik férfi fejét képes lett volna elcsavarni. 81 évesen még mindig aktív résztvevője a filmiparnak, idén várható új filmje, ami az L'uomo che disegnò Dio címet kapta.

Megjelenésére meglehetősen nagy figyelmet fordít, bár soha nem erősítette meg azt, hogy valaha kés alá feküdt volna, vonásait elnézve feltehetően végeztek rajta kisebb-nagyobb beavatkozásokat. 

Így néz ki most Faye Dunaway

Azt, hogy 75 év felett is ilyen karcsú alakkal büszkélkedhet, bizarr módszerrel éri el. Mindenhova hordozható konyhai mérleget cipel, hogy akkor is pontosan tudja, mennyi ételt fogyaszt, amikor éppen egy étteremben eszik.

faye dunaway2
Fotó: Getty Images Hungary

Már kislányként felfigyeltek arra, hogy nemcsak kivételesen szép külsővel, de páratlan tehetséggel is bír. Gyermekkorától kezdve égett a vágytól, hogy szerepelhessen, ezért táncolni, énekelni és zongorázni is tanult az iskolában. Az egyetemen is színészetből diplomázott.

Miután megszerezte a képesítését, még nem érezte magát elég képzettnek. Így beiratkozott az Amerikai Nemzeti Színház és Akadémiára, ahol egy vizsgadarabban ki is szúrták a tehetségét, megkaphatta élete első Broadway-szerepét, igaz, csak beugróként.

faye dunaway
Fotó: Getty Images Hungary

Lassan, de biztosan elkezdett beindulni a karrierje, hogy végül az 1967-es Bonnie és Clyde-dal örökre beírja magát a hollywoodi nagyágyúk közé. Innentől kezdve a rendezők bombázták a jobbnál jobb szerepekkel. Minden férfi az ő kegyeit kereste, és minden lány rá akart hasonlítani.

profimedia-0613228859
Fotó: Profimedia

A hatalmas népszerűség a fejébe szállt, az álomgyár egyik legnagyobb dívájaként tartják számon, és ezt sokan nem csak a külsejére értik. Számos olyan sztori látott már napvilágot, ami arra enged következtetni, hogy az Oscar-díjas színésznő nem a szerénységével hódít.

faye dunaway bonnie
Fotó: Getty Images Hungary

Napjainkban sem kerülik el a kellemetlen pillanatok, elég csak a 2017-es Oscar-gálára gondolni, ahol Warren Beattyvel minden idők egyik legkínosabb jelenetét hozták össze a díjátadó történetében. A legjobb filmnek járó aranyszobor kihirdetése közben rossz borítékot adtak oda nekik, így nem a díjazott film, a Moonlight címét mondták be, hanem a Kaliforniai álom alkotóit hívták a színpadra.

2019-ben pedig a Broadway állóvizét kavarta fel a sztár, a Tea at Five című színdarabban játszott volna egy szerepet, de kiállhatatlan viselkedése miatt kirúgták a produkcióból.

Fiatal sztárok, akik legendás hollywoodi színésznőkre hasonlítanak

Vannak olyan fiatal tehetségek az álomgyárban, akik megszólalásig hasonlítanak a '60-as, '70-es évek filmes inkonjaira. Képeken mutatjuk Sophia Loren, Audrey Hepburn és Robert Redford hasonmásait.

Ezt is szeretjük