Erzsébet királynőt ezzel dühítették fel a gyerekei: hatalmasat csalódott bennük
Erzsébet királynőnek sosem volt túl jó a véleménye a válásról.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A királyi család tagjairól rendszeresen jelennek meg életrajzi könyvek, amelyekből újabb történetek látnak róluk napvilágot. 2022 áprilisában jelenik meg egy új kiadvány Erzsébet királynő életéről Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II címmel, amelynek Robert Hardman, a család életrajzírója a szerzője.

A férfi több alkalommal írt már az uralkodónőről, így igazi bennfentesnek számít. Friss írásából a People magazin szemlézett, amelyből kiderült, hogy a királynő nem repesett az örömtől, amikor a '90-es években sorra mentek tönkre a gyermekei házasságai.

Erzsébet királynő véleménye a válásról

Károly herceg 1981-ben vette feleségül Diana hercegnőt, ám 1992-ben bejelentették, hogy különválnak útjaik. Hivatalosan 1996-ban mondta ki a bíróság a válásukat. Anna hercegnő 1973-ban ment hozzá Mark Phillipshez, de 1992-ben tönkrement a házasságuk. András herceg és Sarah Ferguson 1986-ban kötötték össze az életüket, de tíz év után ők is örök búcsút intettek egymásnak.

GettyImages-78104212
Fotó: Tim Graham / Getty Images Hungary

A királynő négy gyermeke közül egyedül Eduárd házassága stabil, az előkelőség 1999-ben vezette oltár elé Zsófia wessexi grófnét.

Az uralkodónőt teljesen elkeserítette az, hogy négy gyermekéből három elvált, a '90-es években sokszor volt dühös emiatt, erről egy volt palotai dolgozó számolt be Hardmannak. A bennfentes elárulta, egyszer próbát tett arra, hogy megnyugtassa Erzsébetet, de nem járt sok sikerrel.

- Azt mondtam neki: "Asszonyom, úgy tűnik, ez már mindenütt megtörténik. Ez szinte általános gyakorlattá vált." Azonban ő erre csak ennyit mondott szomorú és ingerült módon: "Négyből három!" Nem szabad alábecsülni azt a fájdalmat, amin keresztülment - magyarázta.

GettyImages-898510726
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

A legnagyobb botrányt Károly herceg és Diana hercegnő válása okozta, ám Erzsébet méltósággal viselte ezt az időszakot. A nyilvánosság előtt sosem mutatta ki, mennyire fáj számára ez a szakítás. Édesapjától, VI. György királytól tanulta el ezt a magatartásformát. A királyi személyzet a birodalom struccának becézte Erzsébetet. A válságos időszakot a csenddel próbálta kezelni, azért is többször érte kritika, mert egy-egy dologra túl lassan reagált.

- A viharok jönnek és mennek, némelyik rosszabb, mint a másik. De mindig lehajtja a fejét, és túljut mindenen. A királynő mindig is az alábbi tan szerint élt: "Ez is el fog múlni" - mesélte Sir John Major, aki évekig szolgálta a családot.

Erzsébet királynő legkáprázatosabb ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő legszebb estélyi ruháit.

Ezt is szeretjük