A ma 95 éves Erzsébet királynőt gyönyörű felvétellel köszöntötte fel a palota
Erzsébet királynőt így köszöntötte fel a palota.

erzsébet-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő ma ünnepli 95. születésnapját, ami idén kicsit más, mint az előző években. Sajnos ennél szerencsétlenebbül nem is alakulhatott volna az időzítés, ugyanis szeretett férjét április 9-én veszítette el, végül Fülöp herceget április 17-én temették el. 

A királyi családban hivatalosan is tart még a gyászidőszak, mióta Edinburgh hercege lehunyta szemeit, egyik családtag sem vállalt el hivatalos feladatot, április 22-éig, csütörtökig ez így is marad még. A Buckingham-palota dolgozói ennek ellenére gondoskodtak arról, hogy még a szomorú időszak ellenére is megemlékezzenek a királynőről, és felköszöntsék születésnapján.

Erzsébet királynőt ezzel a fotóval köszöntötte fel a palota

Egy mosolygós felvételt posztoltak az uralkodónőről, a fotó mellett az alábbi információkat osztották meg róla: "A királynő 1926. április 21-én, hajnali két óra negyven perckor született a Mayfair városnegyedben található Bruton Streeten, Londonban. York hercegének és hercegnéjének ő volt az első gyermeke. Később szüleiből lett VI. György király és Erzsébet királyné" - fogalmazták.

"Ebben az évben az edinburgh-i herceg halálát követő királyi gyászának idejére őfelsége a windsori kastélyban marad" - tették hozzá.

A gyászidőszak miatt Erzsébet királynő friss, hivatalos portrét sem adatott ki magáról, ezzel megszakítva egy több évtizedes hagyományt. Ez teljesen érthető, hiszen élete társát veszítette el, akit 13 évesen ismert meg. Erzsébet már a találkozásukkor tudta, egy napon Fülöp herceghez megy hozzá feleségül, igaza is lett. 73 évig voltak házasok, idén novemberben lett volna az esküvőjük 74. évfordulója.

A 95 éves uralkodónő, bár nem csinál nagy ünneplést a születésnapjából, ennek ellenére nincs ma sem egyedül. Családja női tagjai személyesen is meglátogatják, hogy tegyenek egy sétát a kastély környékén. Ahogy ma már megírtuk, a férfi tagok közül többen nem fogják személyesen felköszönteni a mai napon, köztük van Harry herceg, aki már visszatért Amerikába, Károly herceg és Vilmos herceg is. Lánya, Anna hercegnő, menyei, Kamilla hercegné és Zsófia grófné is mellette lesz. Utóbbi a gyermekeivel együtt látogatja meg Windsorban a királynőt, míg Katalin hercegné webkamerás beszélgetés során köszönti fel a gyerekekkel együtt.

73 évig tartott a házasságuk

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép párt alkotott Erzsébet királynő és Fülöp herceg.

Ezt is szeretjük