Erzsébet királynő ma 95 éves: Harry herceg ezért nem köszönti fel személyesen
Erzsébet királynő nem tölti egyedül a szülinapját, de lesznek olyan családtagok, akik ma személyesen biztosan nem látogatják meg.

harry-és-erzsébet-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő 1926. április 21-én látta meg a napvilágot, így ma ünnepelheti 95. születésnapját. Sajnos idén már Fülöp herceg nélkül kell eltöltenie ezt a napot, a gyászidőszakra való tekintettel sokkal visszafogottabban ünnepel. Ez teljesen érthető, hiszen férjét április 9-én vesztette el, a temetést április 17-én tartották meg, így még elég friss a seb. 

Ettől függetlenül a legközelebbi családtagjai felköszöntik személyesen, meglátogatják a windsori kastélyában, a The Sun arról számolt be, hogy közösen sétálnak majd, a királynő két újonnan beszerzett corgi kutyája is csatlakozik majd hozzájuk. Felröppentek olyan hírek, hogy Harry is együtt tölt némi időt a királynővel a mai nap folyamán, de végül Sussex hercege másképp döntött.

Erzsébet királynőt ezért nem köszönti fel Harry herceg személyesen

Az Amerikában élő Harry herceg április 11-én tért vissza Angliába, hogy részt vehessen nagyapja temetésén, miután Londonba érkezett, azonnal megkezdte ötnapos karanténját. A brit sajtó hamar kiderítette, a herceg olyan retúrjegyet váltott, amelyen nem szerepelt, hogy visszafele melyik járattal és hányadikán megy majd. Lényegében a nyitott végű retúrjegyét bármikor felhasználhatta, pont ezért azt pedzegették, Harry valószínűleg a királynő születésnapján is részt vesz, ám a The Daily Mail megtudta, kedden visszatért Montecitóba.

Harry herceg kedden visszatért az állapotos Meghanhoz és a kis Archie-hoz.
Harry herceg kedden visszatért az állapotos Meghanhoz és a kis Archie-hoz.
Fotó: Pool/Samir Hussein / Getty Images Hungary

A herceg az American Airlines járatával utazott, helyi idő szerint 13.30 órakor landolt Los Angelesben, szemtanúk látták az autóját az LAX repülőtérnél, végül 16 órakor tért haza montecitói otthonába. Azért döntött így, mert nem akart több időt külön tölteni a várandós Meghan hercegnétől és a május 6-án második szülinapját ünneplő Archie-tól. Mivel a herceg külföldön járt, tíz napos karanténba került.

Meghan hercegné részt szeretett volna venni a temetésen, ám az orvosa tanácsára inkább Amerikában maradt, kislányukat a nyár elejére várja.

A The Daily Mail úgy tudja, nem Harry az egyetlen családtag, aki ma nem találkozik személyesen a királynővel, Károly herceg Walesben marad, Vilmos herceg sem látogatja meg. A The Sun leírta, Anna hercegnő, Zsófia grófné, Katalin hercegné és Kamilla hercegné biztosan látni fogja ma az uralkodónőt.

A királynő a gyászidőszakra való tekintettel még hivatalos portrét sem adatott ki a palotával az idei születésnapja alkalmából.
A királynő a gyászidőszakra való tekintettel még hivatalos portrét sem adatott ki a palotával az idei születésnapja alkalmából.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- A királynő nincs egyedül. Vannak a környezetében olyan emberek, akik ezekben a legnehezebb órákban is ott vannak mellette - ezt már a Daily Mirrornak mesélte egy forrás.

Erzsébet és Fülöp ilyen szép párt alkottak

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő és Fülöp herceg ritkán látott, közös képeit.

Ezt is szeretjük