Harry és Vilmos órákig beszélgettek Fülöp herceg temetése után: végre újra közelebb kerültek egymáshoz
Végre megtört a jég Harry herceg és Vilmos herceg között.

harry-vilmos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fülöp herceg temetését április 17-én rendezték meg, melyen csak a legközelebbi családtagok vettek részt, természetesen az Egyesült Államokban élő Harry herceg is visszautazott Angliába, hogy szeretett nagyapját elkísérje legutolsó útjára.

Harry lépéseit azért követte még nagyobb figyelemmel a sajtó, ugyanis bátyjával, Vilmos herceggel évek óta rossz viszonyban vannak, a márciusban megjelent Oprah-interjú pedig csak olaj volt a tűzre, hiszen akkor a beszélgetésben azt állították, hogy az egyik családtag rasszista megjegyzéseket tett Archie bőrszínére. Diana hercegnő fiai már a ceremónián is váltottak pár szót, de ahogy a szertartás végeztével leálltak a kamerák, édesapjukkal elvonultak a windsori kastély egyik termébe, hogy nyugodt körülmények között beszélgessenek.

Harry és Vilmos lépést tettek, hogy javítsanak a kapcsolatukon

Egy, a családhoz közel álló bennfentes a The Sun lapnak kotyogta ki, hogy két órán keresztül tartott a beszélgetésük, arról nem tudott beszámolni, mik hangzottak el pontosan, hiszen zárt ajtók mögött zajlott a diskurzus a két testvér és az édesapjuk között.

Ez a felvétel Fülöp herceg temetésén készült a hercegekről.
Ez a felvétel Fülöp herceg temetésén készült a hercegekről.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- Bár ez még korai, de azt hiszem, pont ez volt az az első lépés, amelyben Fülöp herceg is reménykedett volna. Nem tudjuk, mik hangzottak el, de elképzelhetetlen, hogy Meghan vagy az Oprah-interjú ne került volna témába - magyarázta.

A március 7-én bemutatott interjúban több olyan mondat is elhangzott, ami kellemetlen volt a királyi család számára, nem csak az Archie bőrszínével kapcsolatos rasszista megjegyzések voltak ezek, Meghan hercegné szerint a királyi család nem védte meg őt sosem, ha valami negatív, hamis hír jelent meg róla a sajtóban, segítséget sem kapott tőlük, egy időben öngyilkos gondolatai is voltak.

Harry azt állította, szerinte csapdában élt hosszú évekig, erre akkor jött rá, miután beleszeretett Meghanba. Úgy véli, apja és testvére is csapdában élnek, és ők sosem tudnak olyan szinten szabaddá válni, ahogy azt ő tette a családjával. Kiteregette a szennyest arról is, milyen jelenleg az apjával és a testvérével a viszonya, Károlyról elmondta, miután 2020-ban Meghannal bejelentették, nem képviselik többé a koronát a család dolgozó tagjaiként, a walesi herceg még a telefont sem vette fel fiának, a Vilmossal való kapcsolatáról azt mondta, jelenleg is nagy a távolság köztük.

A két testvér 2018-ban, ekkoriban nagyon elmérgesedett a viszonyuk.
A két testvér 2018-ban, ekkoriban nagyon elmérgesedett a viszonyuk.
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Miután a botrányos interjút leadták, pár nappal később Károly és Vilmos telefonon beszélgettek el Harryvel, de akkor eredménytelenül ért véget a megbeszélésük, nem tudták a nézeteltéréseiket tisztázni. A rajongók abban reménykednek, hogy a szombati, kétórás beszélgetés egy szebb jövő kezdetét jelenti számukra, hiszen a két testvér viszonyára régebben az önzetlen szeretet és maximális bizalom volt a jellemző, rengeteg imádni való felvételt készítettek róluk felnőttként is, miközben önfeledten cukkolták egymást.

Bár az előző héten arról szólt a fáma, hogy Sussex hercege már a temetés után visszatér az állapotos Meghan hercegnéhez montecitói otthonukba, ám a The Daily Mail arról számolt be, hogy ha minden jól megy, akkor Harry még ezen a héten Londonban maradhat, hiszen olyan jegyet vett, mely bármely Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépre érvényes, a jegyén nem tüntettek fel külön időpontot. Azért is maradna még Angliában, mivel ezen a héten lesz Erzsébet királynő 95 esztendős.

Bár a megözvegyült uralkodónő nem csinál nagy ügyet az évfordulóból, ami teljesen érthető, hiszen Fülöp herceg halála óta nem sok idő telt még el. Még hivatalos portréképet sem adat ki magáról, ami eddig hagyománynak számított a királyi családban.

Több mint 73 évig tartó szerelem képekben

Fülöp herceg és Erzsébet királynő gyönyörű párt alkottak, ritka fotókon láthatod őket.

Ezt is szeretjük