Erzsébet királynő ezért nem hízhatott egy grammot sem: nem a hiúsága állt a háttérben
Erzsébet királynő súlya sokáig nem lehetett több 50,8 kilónál.

GettyImages-618569182
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő, aki idén ünnepli uralkodásának hetvenedik évfordulóját, mindig is szigorúan odafigyelt az étkezésére.

A mértékletességre törekszik a mai napig, ám évtizedeken át egy grammot sem hízhatott, derült ki Andrew Morton Daily Mailnek írt cikkéből. Az újságíró a királyi család hivatalos életrajzírója is egyben, így rengeteg érdekességet tud a családtagokról.

Erzsébet királynő súlya sokáig nem lehetett több 50,8 kilónál

Morton a cikkben Jimmy Carter, az Amerikai Egyesült Államok 39. elnökének szavaira emlékezett vissza. A királynő a politikusnak magyarázta el egy hivatalos találkozásuk idején, miért nem engedheti meg magának a hízást.

GettyImages-514901398
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

A királynőnek a derekára azért kellett nagyon oda kell figyelnie, mert hét különböző tunikája és egyenruhája volt, amiket a különböző őrségi és katonai rendezvényeken ő maga is viselt uralkodásának fiatalabb éveiben.

- Nem engedhette meg magának, hogy jelmezt váltson, így több évig ugyanazt a méretet kellett viselnie.

Nemcsak a formális események miatt kellett szigorúan figyelnie a súlyára, hanem azért is, mert folyamatosan járta a világot, a hivatalos látogatásait sokszor hónapokkal vagy akár évekkel előtte leszervezték. Ez azt jelentette, hogy gyakran már jóval azelőtt felpróbálta azokat a ruhákat és estélyiket, amelyeket a külföldi látogatásain viselt. Érthető módon nem akartak az utolsó pillanatban módosításokat végezni a kreációkon feleslegesen.

Erzsébet királynő legszebb ruhái

Képes összeállításunkban csokorba szedtük Erzsébet királynő legszebb estélyi ruháit, amelyek mindegyikében csak úgy ragyogott.

Ezt is szeretjük