Végleg betelt a pohár Erzsébet királynőnél: Harry és Meghan perre számíthat
Erzsébet királynő jogi lépésekre készül.

GettyImages-1198421581
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor Harry herceg és Meghan hercegné 2020-ban bejelentették, hogy visszavonulnak a magas beosztású szerepkörükből, és nem képviselik tovább a koronát, ezt a döntésüket Erzsébet királynő tiszteletben tartotta, és jóváhagyta. Bár Vilmos és Károly ezután nagyon megharagudtak Sussex hercegére, az uralkodónő viszont túl tudott lépni ezen, azonban a 2021-es év újabb és újabb fordulatot hozott.

A hercegi pár több kijelentése mély fájdalmat okozott a királynőnek, nem volt elég az Oprah-interjú vagy Harry külön podcastbeszélgetése, a herceg júliusban bejelentette, hogy memoárja 2022-ben jelenik meg, amely valószínűleg több olyan állítást is tartalmazni fog, amivel a családját kellemetlen helyzetbe taszítja. A The Sun megírta, a királynő emiatt jogi lépésekre készül.

Erzsébet királynő nem hagyja annyiban, már jogászokkal tárgyal Harry és Meghan ügyében

Erzsébet jogi csapata már gőzerőkkel dolgozik azon, hogy valamilyen módon visszavágjanak Harrynek és Meghannak, ugyanis a hercegi pár az elmúlt hónapokban több olyan állítást is tett, amelyekkel nagy port kavartak. Az egyik családtagot rasszizmussal vádolták meg például.

GettyImages-898510726
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- Ami sok az sok, mindennek van egy határa, a királynő és a királyi család pedig kezdi elveszíteni a türelmét - fogalmazta a palota bennfentese a lapnak, majd így folytatta:

- Jogi útra terelik a dolgot. Harry és Meghan tudtára akarják adni, hogy nem tolerálják az ismételt támadásokat.

Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor júliusban a herceg bejelentette, hogy egy életrajzi könyvet ad majd ki, a mű kiadója a Penguin Random House lesz, ami Meghan gyerekkönyvét is kiadta idén júniusban. Az informátor szerint a cég is számíthat arra, hogy a palota jogászai megkeresik őket, valószínűleg ezzel a lépéssel akarják megakadályozni, hogy a botrányosnak ígérkező memoárban olyan információk lássanak napvilágot, amelyek esetleg újabb kellemetlenséget okoznának a családtagoknak.

GettyImages-1176603851
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

Erzsébetnek azért is esett rosszul unokájának terve, mert pont abban az évben jelenne meg a kötet, amikor a 70. évfordulóját ünnepli annak, hogy a trónra lépett. Ennek alkalmából Nagy-Britanniában komoly ünnepségre készülnek egész 2022-ben, de a legnagyobb rendezvényeket június 2. és 5. között tartják majd.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg ilyen szép párt alkottak

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő és Fülöp herceg ritkán látott fotóit, amelyek jól mutatják, mennyire odáig voltak egymásért.

Ezt is szeretjük