A koronavírusos Erzsébet királynőnek ilyen most az állapota: új információk érkeztek róla
Erzsébet királynő a betegsége ellenére is dolgozik tovább.

GettyImages-478294780
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vasárnap érkezett a hír, hogy Erzsébet királynő elkapta a koronavírust, ezt a Buckingham-palota jelentette be egy közleményben.

A közleményben az állt, hogy enyhe megfázáshoz hasonló tünetei vannak, és a tervei szerint a betegség ellenére is vállal feladatokat. Az áprilisban 96. szülinapját ünneplő uralkodónőnek több millió jókívánságot küldtek a rajongók világszerte. A Daily Mail további információkat derített ki Erzsébet királynőről.

Ilyen most a koronavírusos Erzsébet királynő állapota

A brit lap riportjából kiderült, hogy a királynő teljesen nyugodt, emellett továbbra is elkötelezett a királyi feladatai iránt. A tervek szerint egy személyes találkozója lett volna a héten, aminek új időpontot keresnek, ám a többi online és telefonos úton elvégzendő munkáit nem mondta le.

GettyImages-1238528808
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A Buckingham-palota személyzete továbbra is észszerű és óvatos megközelítést folytat a királynő biztonságának megőrzésében még akkor is, ha a héten enyhítenek a Covid-szabályokon az Egyesült Királyságban. Orvosai óránként ellenőrzik a királynő állapotát, akit teljesen elszigeteltek mindenkitől.

Pár órával a pozitív Covid-tesztje után még Nagy-Britannia férfi- és női curlingcsapatának is gratulált egy közleményben a téli olimpián elért sikereikért. Vasárnap még egy lovasderbi-közvetítést is megnézett a tévében, hogy szurkoljon egyik lovának, Kincardine-nak. A versenyt a windsori kastélyban nézte végig.

A The Sunnak palotai források erősítették meg, hogy a királynő három alkalommal is megkapta az oltását. Fia, Károly herceg február 10-én kapta el a vírust, míg menye, Kamilla hercegné egy héttel ezelőtt lett covidos. A brit sajtó úgy tudja, valószínűleg nem tőlük kapta el a betegséget.

Előző héten, pénteken a windsori kastély több dolgozójáról kiderült, hogy elkapták a koronavírust, azt viszont nem tudni, hány embert érint a betegség.

Erzsébet királynőre kiemelten figyelnek, egyrészt idős kora, másrészt gyengélkedő egészségi állapota miatt. Az ősszel például még kórházba is került, ahol több vizsgálatot elvégeztek rajta, nem mellesleg az elmúlt hónapokban egyre több alkalommal jelent meg nyilvánosan sétabottal a kezében. A múlt héten egy találkozóján vallotta be, hogy a bal lábát már nem tudja rendesen mozgatni.

Erzsébet királynő testdublőre

Tudtad, hogy a királynőnek még testdublőre is van? 

Ezt is szeretjük