Ő Erzsébet királynő testdublőre: Ellát a 80-as évek óta alkalmazza a palota

Ella Slack helyettesíti a királynőt a nyilvános események főpróbáin.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Köztudott tény, hogy a hollywoodi színészeket kaszkadőrök segítik a filmforgatásokon. Ugyan jó pár akciósztár magára vállalja a munka oroszlánrészét, a legveszélyesebb mutatványoknál sokszor kérik profi szakemberek segítségét, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket. 

Azt azonban kevesebben tudják, hogy Erzsébet királynő is rendelkezik testdublőrrel, aki több mint ötven alkalommal lépett már a helyébe.

Ő Erzsébet királynő testdublőre

A királynő a Nemzetközösség és az anglikán egyház fejeként végeláthatatlan, mennyi kötelezettségnek és nyilvános szereplésnek tesz eleget nap mint nap. Minden nagyszabású eseményt hosszú próbafolyamat előz meg, ám azt senki nem várhatja el tőle, hogy még ezeken is részt vegyen. Itt jön a képbe a 74 esztendős nyugdíjas, Ella Slack, aki a ’80-as évek óta látja el ezt a feladatot. Ebben a bejegyzésben megnézheted, ahogy épp a munkáját végzi, a jobb oldalon az asszony látható, míg a balon őfelsége.

Minden egy véletlennel kezdődött. Ella a BBC munkatársaként dolgozott, amikor a csatorna a két világháború halottjainak londoni emlékművénél tartott mise főpróbáját szerette volna lebonyolítani. Az eredeti tervek szerint itt még a királynő lett volna jelen, ám ő az utolsó pillanatban lemondta a szereplést. A producerek óriási gondban találták magukat, hiszen így nem tudták helyesen beállítani a fényeket. Végül Ella oldotta meg a problémát, mivel tudta, hogy hasonló méretekkel rendelkezik, mint az uralkodó, felajánlotta, hogy a helyébe lép. 

Íme Ella Slack, amint több esemény főpróbáján helyettesíti a királynőt.
Íme Ella Slack, amint több esemény főpróbáján helyettesíti a királynőt.
Fotó: BBC News

Ezután nem volt megállás, a palota őt hívta a brit parlament ülésszakát megnyitó ünnepségének előkészületeikor, a királyi pár aranylakodalmának próbájához, valamint a gyémántjubileumhoz kapcsolódó programokat is vele tesztelték. Párszor még a királyi hintóban is helyet foglalhatott, azonban a Lordok Házában lévő trónra nem szabad leülnie. Amikor ott állítják be a fényeket az adott tévéfelvételhez, guggolva kell egyensúlyoznia.

Ella egyébként soha nem fogadott el fizetséget mindezért, szerinte ez a szerep önmagában hatalmas megtiszteltetés.

- Azokat az eseményeket, amelyeknek megszervezésében segítettem, világszerte sugározzák a tévében, és emberek milliói látják. Persze én is nézem, és közben arra gondolok, hogy én is ott álltam, és ezzel segítettem Őfelségének - mesélte a CNN Great Big Story című műsorában.

Katalin hercegné hasonmása

Képes összeállításunkban megnézheted Katalin hercegné hivatalos hasonmását. 

Ezt is szeretjük