Erzsébet királynő utolsó útja a Buckingham-palotából: Vilmos és Harry egymás mellett kísérték a koporsóját
Fotókon mutatjuk, milyen volt Erzsébet királynő koporsójának végső útja a Buckingham-palotából.

GettyImages-1284557930
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint szerdán délután 3 óra 22 perckor vette kezdetét az ünnepi szertartás, melynek keretében Erzsébet királynő koporsóját a Buckingham-palotából átszállították a Westminster Hallba.

Erzsébet királynő koporsójának végső útja a Buckingham-palotából

Több ezer ember gyűlt össze az utcákon, hogy szemtanúi legyenek a történelmi jelentőségű eseménynek. III. Károly király, András herceg, Edward herceg és Anna hercegnő mellett Vilmos herceg és Harry herceg kísérték gyalogosan a királynő koporsóját, csatlakozott hozzájuk Anna fia, Peter Phillips, illetve Margit hercegnő fia, David Armstrong-Jones. Az uralkodónő koronáját a koporsó tetejére tették.

Kamilla királyné, Katalin hercegné, Meghan hercegné és Zsófia grófné autóval érkeztek a Westminster Hallba. Zara és Mike Tindall, Beatrice hercegnő és férje, Edoardo Mapelli Mozzi és Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank is részt vettek az eseményen. András herceg volt felesége, Sarah Ferguson nem kapott meghívót a válásuk miatt.

Miután elhelyezték a Westminster Hallba a koporsót, egy húszperces szertartás vette kezdetét, amelyet Canterbury érseke, a westminsteri dékán tartott.

Mától a Westminster-palotában fekszik a koporsó kiállítva. A látogatók itt róhatják le tiszteletüket az elhunyt uralkodónő előtt. A királynő temetését a Westminster-apátságban rendezik, majd a windsori kastély VI. György emlékkápolnájában helyezik végső nyugalmára.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek a megható ceremónián.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük