Erzsébet királynő a sármos kanadai elnökkel találkozott: Justin Trudeau-val így örültek egymásnak a kastélyban
Erzsébet királynő a betegsége legyőzése után Justin Trudeau-val találkozott.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Február 20-án milliók kezdtek aggódni Erzsébet királynő állapotáért, ugyanis aznap reggel koronavírust diagnosztizáltak nála.

Az első hírek szerint enyhe, megfázásos tünetei voltak, a biztonság kedvéért minden hivatalos feladatát lemondták. Az áprilisban 96. születésnapját ünneplő uralkodónő könnyedén legyőzte a vírust, egy héttel később már a szeretteivel is találkozott. Ettől a héttől kezdve már újra dolgozik, hétfőn Justin Trudeau kanadai elnököt fogadta a windsori kastélyban.

Erzsébet királynő és Justin Trudeau találkozása

A királynő sort kerített első személyes találkozójára a betegsége legyőzése után, Justin Trudeau kanadai elnököt látta vendégül a windsori kastélyában. Ahogy a felvételen is látszik, az uralkodónő teljesen jó kedélyű volt, és örült a miniszterelnöknek. 

GettyImages-1239003612
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Még kezet is fogtak, ami a koronavírus kirobbanásakor tiltólistára került a királynő számára, nehogy elkapja a betegséget. Amióta feloldották a korlátozásokat Angliában, Erzsébet ismét szívesen kezet fog vendégeivel.

Mögöttük kék-sárga színekben pompázó virágcsokor volt látható, a Sky News riportja szerint ezzel az apró gesztussal is azt jelezte, hogy a brit királyi család kiáll az ukránok mellett, akik jelenleg háborúban állnak az oroszokkal. Trudeau azért érkezett Angliába, hogy Boris Johnson brit miniszterelnökkel és Mark Rutte holland kormányfővel tárgyaljon az orosz-ukrán konfliktusról. 

GettyImages-1239003811
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A rajongók is örültek, hogy jobb színben láthatták viszont a királynőt: "Ó, már jobban van, hála istennek!" "A királynő jól néz ki! Örülök, hogy rendbe jött." "Micsoda gyönyörű fotó" - írták a Royal Family Instagram-oldalán a követők.

Erzsébet számára különleges év 2022, ugyanis idén ünnepli uralkodásának hetvenedik évfordulóját. Eddig ő a leghosszabb életű és leghosszabb ideje trónon levő uralkodó az Egyesült Királyság történetében.

Katalin hercegné édesanyja

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos Katalin hercegné édesanyja, Carole.

Ezt is szeretjük