Meglepő fotón Erzsébet királynő és férje - Így még sosem láthattuk őket

A kép még Erzsébet királynő trónra lépése előtt készült.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A britek II. Erzsébet királynője és Fülöp herceg már a gyémántlakodalmukat is rég megünnepelték, sőt, tavaly novemberben volt házasságkötésük kereken hetvenéves évfordulója.

Mindössze két évvel a második világháború befejezése után, 1947. november 20-án esküdtek örök hűséget egymásnak. Az elmúlt évtizedekben valószínűleg számtalan közös fotót láthattál már a brit királyi párról, ám a cikkünkben szereplő, 67 évvel ezelőtt készült képpel talán még nem találkoztál.

Kanadai néptánc brit módra

Már a ruhájukból is látszik, hogy nem kifejezetten formális táncot ropnak épp. Fülöp herceg kockás inget és sálat visel bő farmernadrággal, Erzsébet pedig kockás blúzt és virágos szoknyát. Kanadai népzenére táncolnak, mely kelta és francia hagyományokra egyaránt épül. Az angolul square dance-nek nevezett táncfajtát négy pár táncolja, akik egymással szemben állva egy négyzetet formálnak. A kép 1951-ben készült, II. Erzsébet és Fülöp herceg 33 napos, hivatalos kanadai útja során.

Az ottawai Rideau Hallban a tiszteletükre rendezett, szűk körű bálról - ahol mindössze nyolcvan meghívott vendég vett részt, és a sajtó nem volt jelen - ez a fotó maradt fenn. Erzsébet és Fülöp herceg nem ismerte pontosan a lépéseket, ám a szervezők ügyeltek rá, hogy a táncban részt vevő másik három pár profi legyen.

Ezen a kanadai úton Erzsébet még csak trónörökös volt. Édesapja, VI. György egészsége a háborút követően nagyon megromlott - egy tumor miatt el kellett távolítani a fél tüdejét -, és lánya egyre több hivatalos feladatot vállalt át tőle. VI. György király mindössze néhány hónappal a kanadai látogatást követően hunyt el, Erzsébet pedig átvette uralkodó feladatait. 1953. június 2-án királynővé koronázták a Westminster-apátságban.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük