Erzsébet királynőről újabb aggasztó hír érkezett: állapota miatt Károly hercegre bízta ezt a feladatát
Erzsébet királynő egészségi állapota sokat romlott az elmúlt egy év alatt.

erzsébet-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 96 esztendős Erzsébet királynő 59 év után először nem vesz részt a brit parlament új ülésszakának megnyitóján a mai napon, ezt a palota egy közleményben jelentette be a tegnap esti órákban.

A beszédét a trónörökös fia, Károly herceg olvassa fel, ott lesz mellette Vilmos herceg is, aki eddig még sosem vett részt ezen az eseményen, derült ki a Daily Mail riportjából.

Erzsébet királynő egészségi állapota miatt bízott egy fontos feladatot fiára

A királynő orvosai tanácsára hozta meg a drasztikus döntést, sajnos egyre többször vannak mozgási problémái. 2021 októberében például bottal ment el a westminsteri apátság egy eseményére, 2022 februárjában pedig ő maga vallotta be egy hivatalos találkozó során a látogatóinak, hogy már nem tud járni, eközben a bal lábára mutatott, így vélhetően az a végtagja okozza számára a nagyobb problémákat.

GettyImages-72565295
Fotó: Anwar Hussein Collection / Getty Images Hungary

Erzsébet királynő hétfő reggel még reménykedett, hogy a mai feladatát tudja teljesíteni, ám az orvosai lebeszélték erről, mert az a kevés séta is megviselte volna, így Károly herceg olvassa fel a királyi beszédet. Az uralkodónő a windsori kastélyban nézi végig a tévében is vetített ceremóniát.

Az eseményt élete során két alkalommal hagyta ki, 1959-ben azért, mert András herceggel volt várandós, 1963-ban pedig amiatt, mert akkor Edward herceggel volt terhes. Mindkét esetben a főkancellár olvasta fel akkor a beszédét.

GettyImages-699208210
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A mobilitási problémái azután kezdődtek, hogy elveszítette férjét, Fülöp herceget. Több hivatalos eseményt le kellett mondania, idén például a nyári királyi partikon sem vesz részt.

Charlotte hercegnő már ilyen nagy lány

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép képeket készített Katalin hercegné Charlotte hercegnőről.

Ezt is szeretjük