Erzsébet királynőnek ezt tiltották meg az orvosai: a királyi család életrajzírója árulta el

Erzsébet királynőnek le kellett mondania az alkoholról.

GettyImages-1188052265
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 95 éves Erzsébet királynő a mai napig kiváló egészségi állapotnak örvend, ennek ellenére rendszeresen jár kontrollvizsgálatokra. 

Bár a héten több eseményen járóbottal jelent meg, nem kell aggódni, csak kényelmi okokból használja az eszközt. A Vanity Fair megírta, hogy az orvosai arra a döntésre jutottak, mellőznie kell mostantól az alkoholt.

Erzsébet királynőnek ezt tiltották meg az orvosai

Katie Nicholl, a család egyik életrajzírója készített a Vanity Fairnek egy cikket, amelyben elárulta, hogy az uralkodónő többé már nem ihat alkoholt. Ezt egyik bennfentesétől tudta meg.

GettyImages-812742964
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- A királynőnek azt tanácsolták az orvosai, hogy esténként ne igyon többé, általában martinit szokott fogyasztani. Nem nagy áldozat ez számára, mert nem nagy ivó, de picit igazságtalanságnak tűnik, hogy életének ebben a szakaszában le kell mondania a nagyon kevés örömök egyikéről - fogalmazta a cikkében.

Az orvosok azért tanácsolták ezt neki, hogy a lehető legjobb egészségi állapotban maradjon, az ősszel még rengeteg elfoglaltsága lesz, nem mellesleg a jövő év júniusában az uralkodásának 70. évét ünneplik meg Nagy-Britanniában egy hosszú hétvégével.

Noha ritkán látják nyilvánosan iszogatni, vannak olyan esték, amikor szívesen elfogyaszt egy pohárral. A palotai források szerint a választott itala gyakran egy száraz martini, amely egyébként Károly herceg kedvence. Vacsorán a királynő általában egy pohár édes bort fogyaszt, és a 2016-ban elhunyt unokatestvére, Margaret Rhodes korábban azt nyilatkozta róla, hogy köztudott, Erzsébet lefekvés előtt megiszik egy pohár pezsgőt. Nicholl hozzátette, mostantól csak vizet vagy üdítőt ihat. 

GettyImages-1346683951
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

A királynő nehéz időszakon ment keresztül férje, Fülöp herceg áprilisban bekövetkezett halála után. Az elmúlt hónapokban azonban boldogan, energiával és lelkesedéssel telve vágott neki a munkának.

A brit nő, aki még a királynőnél is gazdagabb

Ismerd meg Kirsty Bertarelli történetét! Ő lett a leggazdagabb brit nő a válása után.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük