Ez a jóképű pasi Julia Roberts bátyja - Miatta lett színész az Oscar-díjas sztár
Julia Roberts és Eric hosszú évekig nem beszéltek egymással.

julia-roberts
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Julia Roberts és bátyja, Eric Roberts szülei színházi körökben mozogtak: édesanyjuk maga is színészként, édesapjuk pedig drámaíróként dolgozott.

Nem véletlen hát, hogy mindkét gyermekük ezt a pályát választotta hivatásként. Julia Roberts többször nyilatkozta, hogy ő maga konkrétan a 11 évvel idősebb bátyja hollywoodi sikerein felbuzdulva próbálkozott meg a színészettel.

Eric Roberts kezdeti sikerei

Eric Roberts pályája igencsak meredek ívű volt kezdetben. Két tévésorozatot követően 1978-ban szerepet kapott A cigányok királya című drámában, melyért 23 évesen rögtön Golden Globe-díjra jelölték az év színész felfedezettje kategóriában. A Szökevényvonat című film 1986-ban újabb jelölést hozott számára a legjobb mellékszereplő kategóriában, sőt, ugyanezért a filmért Oscarra is jelölték. Bár a 62 éves színész a mai napig aktív, és évente több filmben is játszik, eddig nem vihette haza egyik szobrocskát sem.

Eric és Julia harmadik testvérükkel, Lisa Roberts-szel, a '80-as években.
Eric és Julia harmadik testvérükkel, Lisa Roberts-szel, a '80-as években.

Ezért nem beszélt évekig húgával

Pályája nem volt mentes a botrányoktól, 1987-ben letartóztatták kokain és marihuána birtoklásáért, és, mivel ellenállt a rendőröknek, 36 órát töltött börtönben. 1991-ben gyermeke - a ma már szintén színésznő, Emma Roberts - anyja, Kelly Cunningham feljelentette családon belüli erőszak vádjával.

Eric Roberts húgával való kapcsolata ennek a viharos szerelemnek köszönhetően szakadt meg. Amikor ugyanis gyermekelhelyezési perre került a sor, Julia Roberts az exbarátnő mellé állt - drogfüggő bátyjával szemben. A két testvér kapcsolata egészen 2004-ig nem rendeződött. Ekkor születtek azonban az Oscar-díjas színésznő ikrei - Hazel és Phinnaeus -, Eric Roberts pedig úgy döntött, ideje elásni a csatabárdot, és meglátogatta húgát a kórházban.

Eric Roberts hatvan felett is igazán jóképű.
Eric Roberts hatvan felett is igazán jóképű.

Eric Roberts 1992-ben elvette feleségül Eliza Garrettet, és már jó ideje tiszta. Itthon az elmúlt években leginkább epizódszerepekben volt látható, például a Grace Klinikában, a Vészhelyzet: Los Angeles-ben, illetve a Briliáns elmékben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Julia Roberts ikrei

Nézd meg az Oscar-díjas színésznő ikergyermekeit - Hazelt és Phinnaeus-t -, valamint öccsüket, Henry-t, akiknek édesapja Danny Moder operatőr.

Ezt is szeretjük