Szegecses fűzőben pózolt Julia Roberts - Ilyen merész fotó készült róla fiatalon
Ezzel a külsővel futott be Hollywoodban.

julia-roberts-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Julia Roberts gyermekként állatorvosnak készült, később újságírónak tanult, ám húszévesen mégis magával ragadta a mozik világa. Első jelentősebb filmszerepét 21 évesen, 1988-ban kapta, a Mystic Pizza című romantikus vígjátékban.

Két évre rá, az Acélmagnóliák című drámában Shelby Eatenton Latcherie megformálásáért már Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Julia Roberts pályája kezdetén

Még ugyanebben az évben került a mozikba talán máig a legnagyobb közönségsikernek örvendő filmje, a Micsoda nő!, mellyel ugyancsak az Oscar-jelölésig vitte - ekkor már a legjobb női főszereplő kategóriában. Az alábbi kép nem sokkal ezt követően, 1992-ben készült róla.

Julia Roberts 25 évesen, pályája kezdetén.
Julia Roberts 25 évesen, pályája kezdetén.

Valószínűtlenül széles mosolyát, vörös, göndör hajzuhatagát, törékeny alkatát imádták a férfiak. A belőle áradó kedvesség és természetesség pedig a nőket is megfogta. A fenti fűzős-farmeres fotó remekül mutatja, hogy egyszerre szexszimbólum és egy laza lány a szomszédból. Önmagáról csak így nyilatkozik:

- Egy egyszerű lány vagyok egy Georgia-i kisvárosból, akinek volt egy nagy, abszurd álma.

Valóban nagyot álmodott, hiszen az ezredfordulón az Erin Brockovich szerződésének aláírásával ő lett az első nő a 20 millió dollárosok klubjában. A 2000-ben mozikba kerülő film pedig a következő évben végre meghozta számára az Oscar-díjat is a legjobb női főszereplő kategóriában. Eddig több mint ötven filmben játszott, időnként animációs filmekben is vállal szinkronszerepet. Vörös, göndör hajzuhataga már jó ideje legfeljebb hullámos, és inkább szőkébe hajló.

A cikk az ajánló után folytatódik

A könnyűtől a komolyabb műfajig

Pályája kezdetén elsősorban romantikus vígjátékokban vállalt szerepeket, a későbbiekben azonban a komolyabb műfajokban bizonyította a tehetségét. Erről a következőképpen nyilatkozott:

- Sokan azt gondolják, hogy a karrierem későbbi szakaszában szándékosan hanyagoltam a műfajt, de ez nem így van. Egyszerűen arról van szó, hogy felnőttem. Továbbra is szeretem és élvezem csinálni az ilyen filmeket, viszont a műfajba tartozó mozik többsége olyan problémákkal foglalkozik, melyek már nem feltétlenül igazak egy korombéli nőre.

Julia Roberts lánya

A színésznőnek három gyermeke van, egy ikerpár és egy három évvel fiatalabb kisfiú. Nézd meg a következő képeken, lánya, a 13 éves Hazel, mennyire hasonlít rá!

Ezt is szeretjük