Fotókon Erdogan elnök ritkán látott felesége - Eminével 41 éve házasok
Recep Tayyip Erdogan és Emine 1978-ban kötötték össze az életüket.

erdogan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Recep Tayyip Erdogan 64 esztendős feleségét, Emine Erdogant a török lakosok már jól ismerik, ám a magyarok sokkal ritkábban láthatják őt, és kevesebb alkalommal is hallhatnak felőle. A török elnök és Emine még a '70-es években szerettek egymásba, érdekesség, hogy néhány nap híján pont egy év korkülönbség van köztük. 1978 júliusában keltek egybe, ekkor Erdogan 34, kedvese 33 esztendős volt. Nem vártak sokat a családalapítással, két fiuk és két lányuk született: Ahmet 1979-ben, Necmettin 1981-ben, Esra 1983-ban, Sümeyye pedig 1985-ben látta meg a napvilágot.

Míg Erdogan Törökország irányításával foglalkozik, addig a first lady is aktívan részt vesz a helyiek életében. Ahogy az a hivatalos önéletrajzában is olvasható a honlapjukon, Emine Erdogan 2005-ben létrehozott egy alapítványt, amelynek segítségével rengeteg fontos projektet tudott támogatni, főleg a nők és a gyerekek taníttatásáért tett sokat. A török oktatási minisztériummal karöltve egy országos kampányt szervezett, amivel azokon a lányokon szeretett volna segíteni, akiket a szülei nem engedtek iskolába menni. Ennek az akciónak köszönhetően közel 300 ezer lány oktatását sikerült megoldaniuk. Olyan édesanyákon is segített, akik nem tudtak megtanulni írni és olvasni. Szívén viseli azon gyerekek helyzetét is, akik családon belüli erőszak áldozataivá váltak.

A férjét mindenben támogatja 41 év házasság után is, például ha külföldre kell mennie tárgyalni, igyekszik elkísérni őt. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Emine Erdogan. A török first lady ragaszkodik a hagyományos arab viselethez, ezért csak hidzsábban lehet látni, ennek ellenére ha az arcát jobban szemügyre veszi az ember, inkább ötvenes nőnek tippelné őt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük