Shakira felismerhetetlenül nézett ki fekete hajjal a karrierje elején: így festettek az énekesnők a hírnév előtt
Mutatjuk, hogyan festettek a hírnév előtt a világ legismertebb énekesnői.

shakira-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt két évtizedben számos énekesnő lopta be magát az emberek szívébe, közéjük tartozik Shakira is, aki - bár a karrierjét már a '90-es években megkezdte - akkor vált óriási világsztárrá, miután megjelentette 2001-ben élete első angol nyelvű albumát, ami a Laundry Service nevet kapta. Akkor már hosszú, hullámos, szőke hajjal ismerhettük meg, ami a védjegyévé vált, azonban karrierje elején még nagyon más külsővel bontogatta a szárnyait.

Énekesnők fiatalon

A kolumbiai énekesnő 1977. február 2-án látta meg a napvilágot Barranquilla városában. Kislányként a költészet érdekelte, első versét négyévesen írta meg, pár évvel később már az első dalszövegeit szerezte. Már nagyon fiatalon táncolni kezdett, így hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a szórakoztatóiparban szeretne érvényesülni. Élete első lemezszerződését 13 évesen írta alá, 1990-ben. Egy évvel később jelent meg a debütáló lemeze, a Magia, de azzal még nem aratott túl nagy sikereket.

Persze ez nem vette el a kedvét a további alkotástól, ami meg is hozta egyszer csak a gyümölcsét, Latin-Amerikában az 1995-ben megjelent harmadik albumával, a Pies Descalzosszal érte el első sikereit, de akkor még spanyolul énekelt. Később rájött, ha óriási sztár szeretne lenni, akkor angolul kell énekelnie. Végül ez bevált neki, az elmúlt évtizedekben olyan örökzöld slágerei voltak, mint a Whenever, Wherever, a She Wolf, a Hips Don't Lie vagy a Waka Waka.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festettek a legnépszerűbb énekesnők a hírnév előtt.

Ezt is szeretjük