Kiderült az igazság Elvis haláláról - A felesége 41 év után vallotta be
Nem egyszerű baleset volt a Király halála.

elvis-presley-halal-oka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Király becenéven ismert Elvis Presley 1977-ben halt meg, mindössze 42 évesen. A halála oka hivatalosan szívinfarktus volt, amit sokan az egészségtelen életmódjából keletkezett tetemes súlyfeleslege következményének tudtak be. Most kiderült azonban, hogy nem ez a teljes igazság a haláláról: felesége, Priscilla Presley 41 év után vallott őszintén az esetről.

Emiatt halt meg Elvis valójában

Az HBO csatorna új dokumentumfilmjében, az Elvis Presley: The Searcherben Priscilla elmesélte, hogy a fiatalkori szívinfarktusa korántsem egyszerű baleset volt:

- Elvis tudta, hogy mit tesz. Ő maga vette be a gyógyszereket, melyek miatt szívinfarktust kapott. Nemrég előkerültek a búcsúlevelei is, melyekben leírta, hogy véget akart vetni az életének - nyilatkozta a Dallas egykori színésznője.

Elvis leveleiből az is kiderült, hogy szégyellte magát, amiért nem tudott úrrá lenni a gyógyszerfüggőségén, és bánta, hogy elveszítette Priscillát - ezt élete legnagyobb hibájának nevezi.

elvis-presley-halal-oka-nagy

- Az emberek gyakorta megkérdezik, hogy miért nem tettünk semmit, hogy megakadályozzuk. Ez egyszerűen nem így működik. Még a legközelebbi barátai és szerettei sem mondhatták meg Elvis-nek, hogy mit tegyen. Előbb kivágott volna az életéből, mint bepiszkító macskát a házból. Senki meg sem próbálta megmondani neki, hogy mit tegyen, és mit ne.

Az is kiderült, hogy Priscilla a háborút okolja Elvis gyógyszerfüggőségéért:

- Németországban, ahol szolgált, gyógyszerrel tartották ébren a katonákat az éjszakai bevetések során. Egyre több és több pirulát kaptak, hogy bírják a kiképzést. Így kezdődött az egész. Ha rászoksz az altatókra, onnantól magadtól nagyon nehezen tudsz elaludni. Ráadásul senkinek nem beszélt a problémájáról, a fejébe vette, hogy egyedül is megbirkózik vele - árulta el a műsorban, ami április 14-én, szombaton kerül majd adásba.

Emiatt vált el Priscilla Elvis-től

Habár Priscilla őrülten szerelmes volt Elvis-be, a válás mellett döntött - tudd meg, miért!

Ezt is szeretjük