Így teltek Freddie Mercury utolsó napjai - Jó barátja, Elton John szívszorítóan mesélt róla

Elton Johnt lesújtotta a hír, mikor megtudta, Freddie Mercury halálos beteg.

freddie-mercury

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Freddie Mercuryt méltán hívhatjuk legendának, hiszen dalai a mai napig milliók kedvencei között vannak. 

Nagyon jó barátságot ápolt Elton Johnnal, aki szívszorító őszinteséggel beszélt a Queen frontemberének utolsó napjairól.

Fájt látnia, barátja milyen rossz bőrben van

Elton John novemberben legújabb önéletrajzi könyvét, a Me: Elton John with Waterstonest népszerűsítette az Eventim Apollo rendezvényközpont színpadán. A fellépésben egy élő kérdezz-felelek szegmensben osztotta meg eddig sosem hallott gondolatait, és tárta fel érzelmeit.

- Nem látogattam meg túl gyakran, egyszerűen borzalmas volt látni, milyen fizikai állapotban volt utolsó napjaiban - vallotta be a sztár.

[PINTEREST] 5df38658c5bbf

- Egyáltalán nem gondolt a halálra. Nem mutatta ki ezzel kapcsolatban nekem a félelmét vagy a szomorúságát - magyarázta.

A Rocket Man című dal előadója 2012 júliusában megjelent, Love Is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS című életrajzi könyvében nyílt meg, egy egész fejezetben írt jó barátja és pályatársa haláláról és annak körülményeiről.

Bár Mercury a nyilvánosságnak mindössze egy nappal halála előtt jelentette be, milyen betegséggel küzd, szeretteivel már diagnosztizálása után megosztotta, megfertőződött a halálos kórral. Elton Johnt lesújtotta a hír, sok ismerősénél látta, hogyan pusztít a betegség, így pontosan tudta, mi vár Freddie-re, aki állítása szerint hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot.

freddie-mercury-és-elton-john
Fotó: Getty Images Hungary

- Ugyanúgy fenntartotta a látszatot, koncertezni járt a Queennel, vidám és társasági ember maradt, aki mindig is volt - emlékezett vissza könyvében, majd így folytatta.

- Elviselhetetlen volt látni, ahogy fényét felfalta az AIDS, a kilencvenes évek elején már nagyon gyenge volt, szinte állni is alig tudott. Senki nem vetette volna szemére, ha csak magával foglalkozott volna, de ő nem ilyen ember volt, mindig másoknak élt.

Az énekes még halála után is kedveskedett barátjának. Egy aukción vásárolt képpel lepte meg, amit még életében vett, ezt Elton John karácsonykor kapta meg. 

Freddie Mercury utolsó képe

Freddie Mercury utolsó fotóján már látszottak a betegség jelei: rengeteget fogyott, gyengének és sápadtnak tűnik. Ő azonban még itt is mosolyogni próbált, és eljátszani, hogy valójában semmi baja.

Összeállításunkban összegyűjtöttük az ő és más hollywoodi legendák utolsó fotóit - nézd meg, milyenek voltak nem sokkal a haláluk előtt.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük