Elhunyt a Twin Peaks híres színésznője: 72 éves korában legyőzte a rák
Peggy Liptont a legtöbben a Twin Peaks Normájaként ismerték.

peggy-lipton
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

72 éves korában elhunyt Peggy Lipton amerikai énekesnő és színésznő, akit a legtöbben a Twin Peaks című sorozat Normájaként ismertek. A rákkal küzdő színésznő halálhírét a Los Angeles Times-szal családja, lányai, Rashida és Kidada Jones közölték szombaton.

Peggy Lipton New Yorkban született, már 15 évesen modellként dolgozott, 19 éves korában pedig már olyan tévésorozatokban szerepelt, mint a Bewitched vagy a The Virginian. 1974-ben összeházasodott Quincy Jones zenész-producerrel, akitől két lánya született. 1986-ban azonban szétköltöztek, és 1990-ben el is váltak.

Peggy Lipton Golden Globe-díjat kapott, négy alkalommal pedig Emmy-díjra is jelölték a The Mod Squad című sorozatban nyújtott játékáért. A szériában 1968 és 1973 között alakította a virággyermek Julie Barnes szerepét, melynek révén a korszak egyik divatikonjává vált. 

A legtöbben a Twin Peaks-ből ismerték

Lányai születése után, hosszú szünetet követően tért vissza a képernyőre David Lynch Twin Peaks című sorozatában, melyben Norma Jennings pincérnőt alakította. A sorozat nyomán készült filmekben és a legutóbbi felújításban is játszott.

Liptont a közönség a filmvásznon legutóbb két éve, az Egy kutya négy élete című produkcióban láthatta. Korábban Kevin Costner A jövő hírnöke című filmjében szerepelt, emellett a nézők az Ütközésekben vagy az Alias című sorozatban is láthatták.

Népszerűsége csúcsán, 1968-ban jelent meg a nevét viselő album, de Donovan dalait is énekelte, és az L. A. Is My Lady című Frank Sinatra-szám egyik szerzőjeként is szerepel.

Breathing Out című memoárját 2006-ban adta ki. Visszaemlékezésiben felidézte, hogy gyermekkorában egy nagybátyja molesztálta, és több későbbi bántalmazó kapcsolatáról is vallott. Liptont szerelmi kapcsolat fűzte Paul McCartney-hoz, Sammy Davis Jr.-hoz és Elvis Presley-hez, és egy ideig Lou Adler zenei producerrel élt. Betegségét, mely végül legyőzte, 2004-ben diagnosztizálták.

Kép: Getty Images.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük