Donald Trump ezt eddig eltitkolta - A koronavírus jobban megviselte, mint állította

Donald Trump majdnem lélegeztetőgépre került.

donald-trump-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Donald Trump 2020. október 2-án hozta nyilvánosságra, hogy megfertőződött a koronavírussal, a betegséget Melania Trump, illetve fiuk, Barron is elkapta.

Akkor arról számoltak be, hogy csak enyhe tüneteket produkálnak, ennek ellenére az akkori elnököt kórházba szállították. Három napig kezelték a Walter Reed National Military Medical Centerben, utána visszatérhetett a Fehér Házba, akkor azt kommunikálta a 74 éves politikus, hogy kísérleti gyógyszerekkel kezelték, és jobban érzi magát, mint húsz évvel ezelőtt, arra biztatta az embereket, ne féljenek a vírustól. A New York Times beszámolója szerint Trumpot valójában sokkal jobban megviselte a betegség, mint ahogy azt kommunikálták róla az orvosai.

Donald Trump sokkal súlyosabb tüneteket produkált a bennfentesek szerint

A lap a bennfentesekre hivatkozva megírta, hogy sokkal aggasztóbb volt Donald Trump állapota 2020 októberében, mint ahogy azt a hivatalos források kommunikálták róla. Orvosai egy ponton úgy vélték, elkerülhetetlen lesz a lélegeztetőgép használata.

GettyImages-1229318936
Fotó: Steve Pope / Getty Images Hungary

Időnként rendkívül alacsony volt a véroxigénszintje, 80 körüli értéket mutatott, pedig elvileg 95 vagy afölött kellene lennie, pont emiatt gondolták, hogy lélegeztetőgépre kell majd tenni. Emellett a mellkasi röntgenfelvételei sem voltak túl biztatóak, tüdőinfiltrátumot fedeztek fel nála, ami egy kóros elváltozást jelent.

A New York Times forrásai szerint ezeket az információkat jól eltitkolták, október 2-án csak azt kommunikálták, hogy Trumpnak nehézséget okozott a légzés, illetve lázas lett, ezért került kórházba. Bár azon a napon a Fehér Ház orvosa, dr. Sean Conley mindent megtett tünetei csökkentése érdekében, de végül mégis a kórházi kezelést látták a legbiztonságosabb megoldásnak.

GettyImages-1278688238
Fotó: Win McNamee / Getty Images Hungary

Conley végig azt kommunikálta, hogy Trump állapota semmi különösebb aggodalomra nem ad okot, illetve beszámolt arról is, hogy szteroidokkal, illetve tesztfázisban lévő koronavírus-gyógyszerrel kezelték.

Miután három nap után a volt elnök elhagyta a kórházat, a nyilvánosság előtt is megjelent, kiállt a Fehér Ház erkélyére, majd levette magáról a maszkot, ezzel azt üzente, hogy sikeresen legyőzte a betegséget. Pár nappal később megígérte, hogy az idősek számára ingyenessé teszi a Regeneront, amivel őt is kezelték. Annyit elismert, hogy nagyon beteg volt, de a részletekbe nem ment bele, csak azt mondta, miután megkapta a gyógyszert, egyből jobban érezte magát tőle.

Melania Trump legszebb ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű kreációkat viselt Melania Trump, amíg az Egyesült Államok first ladyje volt.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük