Donald Trump ennél kínosabb dolgot már nem is tehetett volna: emiatt röhög rajta a net
Donald Trump hivatalos levelén gúnyolódnak a Twitteren.

donald-trump-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amíg Donald Trump hatalmon volt, szinte alig akadt olyan hónap, hogy ne történt volna vele valami kínos dolog, ami miatt a Twitteren azonnal viccelődni kezdtek rajta az emberek. Ki ne emlékezne arra az esetre, amikor egy hivatalos felmérést filctollal javított át csak azért, hogy a saját igazát bizonygassa?

Kijelentései miatt is gyakran gúnyolódtak rajta: egyszer a fejébe vette, hogy szeretné, ha a Rushmore-hegyen az ő arcát is kifaragnákGeorge Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt és Abraham Lincoln elnökök mellé, de azon is törte a fejét, hogy elérje, nevezzenek el róla egy amerikai repteret. Bár már hivatalosan is leköszönt, azonban alkotmányos felelősségre vonási eljárás indult ellene, amit impeachmentnek neveznek hivatalosan, erre a január eleji, Capitoliumban történt zavargások miatt került sor, azzal vádolták meg, hogy ő buzdította az embereket a lázadásra. Ő az egyetlen olyan, akit elnöksége alatt kétszer is felelősségre vontak. Trump egy hivatalos levélben reagált a felelősségre vonására, ám már a legelején egy csúfos helyesírási hibával kezdte.

Donald Trump hivatalos levele csúnya helyesírási hibával indult

Judd Legum újságíró vette észre, hogy a február 2-án közzétett levélben elírták az Amerikai Egyesült Államokat, United States helyett Unites States lett. Mivel a számítógép billentyűzetén az S és a D betű egymás mellett van, valószínűleg egy egyszerű elütés történt, mégis kínos abba belegondolni, hogy egy ilyen hibát nem vettek észre.

Több hiba is volt még a levélben, például tévesen idéztek az Egyesült Államok alkotmányából. Ennél nem is kellett több, hogy az emberek azonnal el kezdjék cikizni a volt elnököt és az ügyvédeit, akik a levél megfogalmazását intézték: "Mégis hogy lehet ennyi hiba ebben a levélben? Azt hittem, hogy Trumpnak a legjobb és legokosabb emberek dolgoznak.", "Tényleg nem ismer egy olyan ügyvédet sem, aki tud helyesen írni?", "Kezdem azt gondolni, hogy Trump elnökségének lényege a hanyag jogi munka normalizálása volt.", "Trumplanden tényleg nincs egy helyesírási kézikönyv? Vagy nem merik az elírásokat megmutatni a nagyfőnöknek?" - írták a kritikusok.

Vannak, akik meg vannak győződve arról, hogy Trumpra akár börtön is várhat, ugyanis több ügyész is bűnügyi vizsgálatot indított ellene az üzleti tevékenységére vonatkozóan, írta meg az Index, köztük van Cyrus Vance manhattani kerületi ügyész, illetve Letitia James, New York államügyésze.

"Hiányozni fog ez a tiszta szórakoztató érték, ami Donaldból származik, miután lecsukják. Ez a férfi tudja, hogyan kell show-t csinálni" - fogalmazta egy kommentelő.

A Fehér Ház már elfogadta a felelősségre vonását, de a szenátus fog tárgyalni az eljárás lefolyásról, ami a február 8-ai héten veszi kezdetét. Ha megszavazzák Trump felelősségre vonását, akkor a 2024-es elnökválasztásokon biztosan nem vehet részt, de a fő cél az, hogy egész életére eltiltsák mindenféle tiszt viselésétől.

Ő az osztrák kancellár kedvese

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen bájos Sebastian Kurz párja.

Ezt is szeretjük