Diana már az első naptól pokolként élte meg a házasságát Károllyal: meglepő dolgot állított a hercegről
Diana hercegnő egy titkos interjúban elárulta annak idején, mennyire utálta a férjét.

karolyhercegdianahercegno-getty-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő csupán 16 éves kamasz lány volt, amikor 1977-ben először találkozott az akkor 29 éves Károly herceggel. A trónörökös ekkoriban még a nővérének, Sarah Spencernek udvarolt.

Néhány évvel később, 1980-ban egy pólómeccsen találkoztak újra, a herceg ekkor figyelt fel arra, milyen gyönyörű nővé érett az ifjú Diana. Ezután néhány alkalommal találkoztak, majd 1981 elején megtörtént az eljegyzés. Az esküvőre 1981 nyarán, alig néhány héttel a szívek királynőjének 20. születésnapja után került sor. 

Diana hercegnő és Károly herceg házassága

Diana hercegnő kezdetben nagyon vonzódott a férjéhez, sőt, egyidőben kimondottan szerelmes volt Károly hercegbe. A trónörökös azonban nem igazán tudta viszonozni az érzéseit, fiaik, Vilmos és Harry születése után pedig egyre csak távolodtak egymástól. Ez iszonyú fájdalmat okozott a fiatal feleségnek. 

A kilencvenes évek elejére már nyílt titok volt, hogy Károly herceg évek óta csalja a feleségét, a szeretője egy korábbi barátnője, Kamilla volt. Kevesen tudják, de a botrányos, 1995-ös BBC-interjú előtt három hónappal volt egy másik is, ennek részletei azonban csak évekkel később derültek ki. 

Diana hercegnő szerint ez a házasság az első naptól pokoli volt.
Diana hercegnő szerint ez a házasság az első naptól pokoli volt.
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

A beszélgetést rögzítő újságíró, Sir Max Hastings nagyon sokáig úgy gondolta, jobb, ha nem hozza napvilágra, miket mondott akkor Diana hercegnő, ám 2020-ban egy film kedvéért felfedte a titkokat. A férfi szerint a szívek királynője Berkshire-ben akart vele találkozni, az interjú során pedig teljesen kinyílt, kiöntötte a szívét. 

- Nagyon jó néhány órát töltöttem Dianával, csodálatos show-t adott. Teljesen magával ragadó dolog volt. Már elsőre teljesen nyilvánvalóvá vált, mennyire utálja Károly herceget. Igen, komolyan utálta őt - mesélte a Channel 4 Diana: The Truth Behind the Interview című dokumentumfilmjében Hastings. 

Egy ponton túl már a nyilvános eseményeken sem tudták eljátszani, hogy minden rendben van.
Egy ponton túl már a nyilvános eseményeken sem tudták eljátszani, hogy minden rendben van.
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

- Amikor arról kérdeztem, voltak-e boldog idők is, azt mondta, ez a házasság pokoli volt az első naptól kezdve. Meglepett és lenyűgözött az az őszinteség, amivel ezt mondta - tette hozzá. 

A férfi szerint Diana hercegnő azt is elárulta neki, úgy gondolja, Károly herceg alkalmatlan királynak, ő azt támogatná, hogy a királynő halála után rögtön idősebb fia, Vilmos herceg lépne a trónra.

- Azt mondta, hogy csak Vilmos trónöröklése érdekli. Egészen határozottan azt mondta nekem: „Nem hiszem, hogy Károly képes rá.” Ennek eredményeképp azt akarta látni, hogy Károly félreálljon trónörökösként, Vilmos pedig elfoglalja a trónt - tette hozzá.

Diana hercegnő bikinis fotói

Ezek a felvételek 1990 nyarán készültek Olaszországban. Diana bikinit viselt, mellé felvett egy lila inget is. A rajongók imádták a képeket : „mindig annyira fotogén volt”, „földöntúli szépségnek tartottam mindig is”, „olyan szerencsés vagy, hogy találkozhattál vele, örökké a szívünkben fog élni” - fogalmaztak a rajongók.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük