Diana féltékeny volt fiai dadusára: a nőről azt pletykálták, Károly szeretője volt
Diana hercegnő nem szívlelte Tiggy Legge-Bourke-öt.

diana cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit királyi családban megszokott, hogy a csemeték mellé felvesznek legalább egy dadust, aki figyel a kicsikre, míg a szülők hivatalos feladataikat látják el valamelyik angliai városban vagy akár a világ másik végén.

Amikor Károly és Diana 1992 decemberében bejelentették, hogy különválnak útjaik, pár hónappal később Wales hercege Vilmos és Harry mellé felbérelte az akkor 28 éves Tiggy Legge-Bourke-öt dajkának. Nem telt el sok idő, hogy a nővel gyakran foglalkozzon a brit sajtó, számos kritika érte a tetteiért, ráadásul Diana hercegnő sem rajongott érte.

Diana hercegnő és Tiggy Legge-Bourke viszonya

Richard Kay, a Daily Mail újságírója a Tiggyről írt cikkében megfogalmazta, hogy a királyi családban eltöltött évei sötét örökséget hagytak maguk után, hiszen számos vád és kritika érte a nőt. Bár a hercegekkel szoros és mély kapcsolatot kötött ki, rendszeresen elkísérte őket a vakációkra, együtt síeltek, amolyan pótanyukává vált, azonban gyakran dohányzott a fiúk közelében, ami érthető módon nem tetszett Dianának.

Tiggy szoros kapcsolatot ápolt a fiúkkal.
Tiggy szoros kapcsolatot ápolt a fiúkkal.
Fotó: Getty Images Hungary

A szívek királynőjének gyanús volt, hogy egyik pillanatról a másikra ennyire nélkülözhetetlenné vált Tiggy a királyi családban, féltékeny volt rá, hogy fiaival ennyire szoros kapcsolatot alakított ki. Nem mellesleg számos lesifotó látott napvilágot, amelyeken Tiggy nemcsak a fiúkhoz állt közel, hanem Károly herceghez is. Nem csoda, hogy szárnyra kaptak a pletykák a viszonyukról, amelyeket Diana is elhitt, sőt már olyan szinten paranoiássá vált, hogy attól tartott, Károly meg akarja öletni őt azért, hogy a dadust minél hamarabb feleségül vehesse.

- A hercegnő egyre furcsább fantáziaképet dolgozott ki Tiggy magánéletéről. Szerinte Károly környezetében egyetlen férfi sem volt biztonságban Tiggyvel, beleértve magát a herceget sem - olvasható Patrick Jephson, Diana egykori lovászmesterének könyvében, ami a Shadows of a Princess címet kapta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amikor megjelent Dianával a hírhedt Panorama interjú, amit Martin Bashir készített vele, a férfi a beszélgetésük előtt mutatott a hercegnőnek egy hamis orvosi jelentést, ami arról szólt, hogy Tiggy elvetette a gyermekét, a baba apja pedig nem lehetett más, mint Wales hercege. Ezt Diana el is hitte, így abban az évben, a palotában rendezett karácsonyi partin megjegyezte a nőnek, sajnálja, ami a babájával történt.

A rémület megbénította Tiggy arcát. Könnyek csurogtak a szeméből, így Károly herceg inasa, Michael Fawcett kíséretében inkább elhagyta a szobát - fogalmazta Paul Burrell, Diana volt inasa A Royal Duty című könyvében arról, mit tett a dadus Diana megjegyzése után.

Egy időben még arról is cikkeztek, hogy Károly, miután elválik Dianától, Tiggyt fogja feleségül venni, persze ezek csak pletykák voltak, és ahogy azt a kézzel fogható példa is mutatja, a herceg végül első nagy szerelme, Kamilla mellett kötött ki.

Tiggy Legge-Burke maximálisan támogatta a gyerekeket, amikor 1997 augusztusában elveszítették édesanyjukat. 1998-ban újra komoly haragot zúdított magára, mivel megengedte a fiatal hercegeknek, hogy biztonsági vezetékek és sisakok nélkül ereszkedjenek le a walesi Grwyne Fawr víztározó ötvenméteres gátján. Ekkor még vizsgálatot is indítottak ellene, végül az mentette meg, hogy a két kis herceg nagyon szerette őt, így nem lett belőle komolyabb ügy. 1999-ig dolgozott a családnak, utána felmondott, és férjhez ment.

Diana bosszúruhája

Képes összeállításunkban megnézheted a hercegnő legmerészebb ruháit.

Ezt is szeretjük