Diana hercegnő koszorúslányának emiatt volt tele a hócipője az esküvőn: maga vallotta be
India Hicks Károly herceg másodunokatestvére, ezért kérték fel a koszorúslány szerepére.

dianahercegnoeskuvo-getty-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő 1981. július 29-én, mindössze 28 nappal 20. születésnapja után ment feleségül Károly herceghez, Anglia első számú trónörököséhez. Évekkel később több interjúban elmondta, nagyon szenvedett aznap, zavarta, hogy Kamilla is a meghívottak között volt. 

Nem a menyasszony volt az egyetlen, aki nem érezte felhőtlenül jól magát a 20. század legnagyobb esküvőjén, egyik koszorúslánya, India Hicks szintén keserűen emlékszik vissza erre az eseményre. 

Diana hercegnő koszorúslánya

Az 54 éves India Hicks David Nightingale Hicks és Lady Pamela Mountbatten gyermekeként látta meg a napvilágot, utóbbi a királynő 2021-ben elhunyt férjének, Fülöp hercegnek az unokatestvére. Ennek okán ő maga Károly herceg másod-unokatestvére. 

A viszonylag közeli rokonság miatt annak idején egyértelmű volt, hogy nem hagyhatja ki a trónörökös és Diana hercegnő esküvőjét, sőt hamar kiderült, komoly szerepet is kap: koszorúslány lesz. Ennek eleinte nagyon örült, ám amikor rájött, milyen ruhában kell lennie, eléggé kiakadt. 

India Hicks és a többi koszorúslány Diana hercegnő és Károly herceg esküvőjén.
India Hicks és a többi koszorúslány Diana hercegnő és Károly herceg esküvőjén.
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

- Ez egy olyan idő, hely és pillanat volt a divatban, ami a nyolcvanas években zajlott. Szóval látványos volt, nagyon túlzó, dráma volt mindenhol. Értettem, hogy ezek a ruhák ennek a korszaknak lesznek megfelelők. De ha egyszer egy ilyen fiús lány vagy, mint én. Amikor koszorúslánynak kérnek, büszke vagy, és boldog, de azért egy kicsit megijedsz, hogy egy ennyire feltűnő ruhát kell majd viselned - mesélte Hicks az Insider magazinnak. 

India Hicks nem azon nők közé tartozott, aki már fiatalon elképzelte, milyen menyasszony lesz belőle, egyáltalán nem tartotta fontosnak az esküvőt, noha öt gyermekének apjával már a kilencvenes évek óta együtt vannak. Végül 2021-ben, egy egyszerű és nagyszerű ruhában mégis kimondta neki a boldogító igent.

<

Diana hercegnő hírességek társaságában

Képes összeállításunkban megnézheted, Schumacheren kívül Diana hercegnőnek kikkel volt még szerencséje találkozni. Sajnos a listánkra nem fért fel mindenki, hiszen az előkelőség a hivatalos teendői során rengeteg más híres embert megismert.

Cover-fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük