40 évvel ezelőtt volt Diana és Károly esküvője: a herceg csak a testvére unszolására csókolta meg a hercegnőt
Diana hercegnő és Károly herceg esküvőjét 1981. július 29-én tartották meg.

diana-és-károly-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1981. július 29-én örökre megváltozott Lady Diana Spencer élete, ugyanis akkor kötötte össze az életét Károly herceggel. Eljegyzésüket 1981 februárjában jelentették be a nyilvánosság előtt, ekkor exkluzív interjút is adtak. Hatalmas figyelem övezte az esküvőjüket, ami nem csoda, hiszen mégis Anglia leendő uralkodójának lakodalmáról volt szó. Bár a történetük sajnos nem ért véget szépen, 1992-ben jelentették be, hogy elválnak, azonban az esküvőjük napja tündérmesébe illően festett azok számára, akik a tévéből vagy a helyszínen követték az eseményeket.

Diana hercegnő és Károly herceg esküvője

A Szent Pál-székesegyházban megrendezett ceremónia az évtized egyik legfontosabb eseményének számított a '80-as években. Diana már hajnali öt órakor felkelt, hogy rendben elkészüljön az eseményre, a vendégek a templomban 10 órától foglalhatták el a helyüket. Végül Diana 11 órára érkezett meg a helyszínre, majd kezdetét vette a szertartás. 12 óra 20 perckor hagyták el a friss házasok az egyházat, majd a Buckingham-palotába lovashintóval vitték őket. Már hagyománynak számít, hogy a palota erkélyéről integessen az ifjú pár és családja a népnek, Károly és Diana is így tett természetesen.

Miközben kinn álltak, András herceg odaszólt Károlynak, csókolja meg Dianát, erre a trónörökösnek ez volt a reakciója:

- Nem megyek bele ilyen bohóckodásba!

Végül a testvére unszolása mégis hatott rá, de előtte megkérdezte Dianát, milyennek tartja az ötletet, a hercegnő csak ennyit mondott:

- Miért is ne?

Végül elcsattant a hitvesi csók a nagyközönség előtt. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Károlyról és Dianáról az esküvőjük napján.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük