40 évvel ezelőtt volt Diana és Károly esküvője: a herceg csak a testvére unszolására csókolta meg a hercegnőt

Diana hercegnő és Károly herceg esküvőjét 1981. július 29-én tartották meg.

diana-és-károly-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1981. július 29-én örökre megváltozott Lady Diana Spencer élete, ugyanis akkor kötötte össze az életét Károly herceggel. Eljegyzésüket 1981 februárjában jelentették be a nyilvánosság előtt, ekkor exkluzív interjút is adtak. Hatalmas figyelem övezte az esküvőjüket, ami nem csoda, hiszen mégis Anglia leendő uralkodójának lakodalmáról volt szó. Bár a történetük sajnos nem ért véget szépen, 1992-ben jelentették be, hogy elválnak, azonban az esküvőjük napja tündérmesébe illően festett azok számára, akik a tévéből vagy a helyszínen követték az eseményeket.

Diana hercegnő és Károly herceg esküvője

A Szent Pál-székesegyházban megrendezett ceremónia az évtized egyik legfontosabb eseményének számított a '80-as években. Diana már hajnali öt órakor felkelt, hogy rendben elkészüljön az eseményre, a vendégek a templomban 10 órától foglalhatták el a helyüket. Végül Diana 11 órára érkezett meg a helyszínre, majd kezdetét vette a szertartás. 12 óra 20 perckor hagyták el a friss házasok az egyházat, majd a Buckingham-palotába lovashintóval vitték őket. Már hagyománynak számít, hogy a palota erkélyéről integessen az ifjú pár és családja a népnek, Károly és Diana is így tett természetesen.

Miközben kinn álltak, András herceg odaszólt Károlynak, csókolja meg Dianát, erre a trónörökösnek ez volt a reakciója:

- Nem megyek bele ilyen bohóckodásba!

Végül a testvére unszolása mégis hatott rá, de előtte megkérdezte Dianát, milyennek tartja az ötletet, a hercegnő csak ennyit mondott:

- Miért is ne?

Végül elcsattant a hitvesi csók a nagyközönség előtt. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Károlyról és Dianáról az esküvőjük napján.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük