Diana hercegnő nem akart John Travoltával táncolni a Fehér Házban: egy másik hírességet szemelt ki magának
Diana és John Travolta 1985-ben Ronald Reagan díszvacsorája során perdültek táncra.

diana-és-john-travolta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hogy is feledkezhetnénk meg arról a fotóról, amely Dianáról és John Travoltáról készült 37 évvel ezelőtt a Fehér Házban? A mára ikonikussá vált felvételen az látható, ahogy a sztár megtáncoltatja a hercegnőt, azonban ő jobban örült volna annak, ha valaki más kéri fel.

Amerika akkori elnöke, Ronald Reagan és felesége, Nancy 1985. november 9-én rendezett díszvacsorát Diana és Károly tiszteletére. Az eseményen nem csak az előkelőségek vettek részt, számos hollywoodi híresség is kapott meghívót.

Diana nem John Travoltával szeretett volna táncolni

Többek között Travolta is tiszteletét tette, akiért akkoriban a közönség a Szombat esti láz rongylábú főszereplőjeként rajongott. Dianáról is köztudott volt, hogy táncosmúlttal rendelkezik, így a first lady megkérte a színészt, vigye a táncparkettre Károly feleségét.

john travolta diana
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

- Félelmetes volt számomra, hiszen egyből átvette a vezetést. Azt mondtam magamnak: „na, ne, ez nem történhet meg! Vissza kell mennem az iskoláséveimbe, és újra megtanulni a klasszikus táncokat, hogy megmutathassam, tudok én is vezetni - vallotta be a filmcsillag a Yahoo! Entertainmentnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A rögtönzött modern foxtrott már másnap az újságok címoldalára került. A hercegnő bársonyestélyije a „Travolta-ruhaként” vonult a történelembe, és a filmcsillag karrierjének is jókora löketet adott a hirtelen ráirányult figyelem. Azonban mindez nem történt volna meg, ha Diana akarata érvényesül, hiszen ő egy másik hírességet szúrt ki magának.

mikhail-b
Fotó: Getty Images Hungary

Paul Burrell, a hercegnő inasa a Diana utolsó 100 napja című dokumentumsorozatban beszélt arról, hogy hatalmas balettrajongó lévén egykori munkaadója szívesebben táncolt volna Mikhail Baryshnikovval. A férfit a magyar tévénézők leginkább a Szex és New York Aleksandr Petrovskyjaként ismerhetik, azonban a '80-as években a New York-i balett elismert szólótáncosa volt.

- Diana tényleg nagyon szerette volna, ha a világ egyik legjobb táncosa kéri fel. De Nancy és Reagan csak azért állította csatasorba a sajtót, hogy lefotózzák Travoltával.

Diana legdögösebb ruhái

Képes összeállításunkban csokorba szedtük, melyek voltak Diana hercegnő legkihívóbb szettjei.

Ezt is szeretjük