Hajléktalan volt tini korában: ma az egyik legnépszerűbb hollywoodi sztár

Daniel Craig 15 évesen annyira szegény volt, hogy padokon töltötte az éjszakáit.

daniel-craig-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csillogás, vagyon, hatalmas limuzinok és luxusholmik - ezek a szavak biztosan eszünkbe jutnak, ha végignézünk a hollywoodi sztárokról készült vörös szőnyeges fotókon. Annyira lenyűgöző az a pompa, ami körülveszi őket, hogy gyakran elfelejtjük, nekik is el kellett kezdeni valahol.

Ez a kezdet sok esetben nem volt egyszerű, jó pár olyan színészről és színésznőről tudunk, akik szó szerint a semmiből küzdötték fel magukat. Daniel Craiget is rögös út vezette a világhírnévhez.

Daniel Craig hajléktalan volt

A sármos színész középosztálybeli családba született az angliai Chester városában. Míg édesapja tengerészkadétként szolgált, addig anyja tanítónő volt, a színészettel épp az ő révén ismerkedett meg, ugyanis barátnői közt sokan a színpadon dolgoztak táncosnőként vagy énekesnőként. 

daniel craig young
Fotó: Keith Hamshere / Getty Images Hungary

Életének első komoly fordulópontja szülei válása volt. Húgával és édesanyjával Liverpoolba költözött, ám hamar rájött, az iskolapad kötöttségét nem neki találták ki, így 15 évesen London felé vette az irányt, hogy színészetet tanuljon. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A megélhetés ekkor nagyon bizonytalanná vált számára - írta meg az Independent magazin. Részmunkaidőben éttermekben szolgált fel, ám annyira kevés volt a pénze, hogy egy ideig fedél nélkül kellett élnie, jobb híján különböző parkok padjain töltötte az éjszakákat.

daniel craig
Fotó: Adam Berry / Getty Images Hungary

Nagy szerencséjére ez az állapot nem tartott sokáig, hiszen tehetsége utat tört: felvételt nyert a Guildhall School of Music and Drama nevű iskolába, ahol olyan neves művészek sajátították el a szakmát, mint Ewan McGregor vagy Joseph Fiennes.

Bár mára beírta magát a filmtörténelembe, többek közt James Bond megszemélyesítésével, múltját nem felejtette el. Rendszeresen adakozik olyan jótékonysági szervezeteknek, mint az Opportunity Network, amely hátrányos helyzetű fiatalok beiskoláztatását könnyíti meg New Yorkban.

További sztárok, akik hajléktalanként éltek

Halle Berry, Jennifer Lopez vagy éppen Hilary Swank sem született a csillogásba, kemény munka árán jutottak a csúcsra.

Ezt is szeretjük