Emlékszel Conchitára? Paróka és smink nélkül tutira nem ismernéd fel a 2014-es Eurovízió győztesét

Conchita Wurst továbbra is zenészként keresi a kenyerét.

Conchita Wurst 2021-ben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál gyökeresen megváltoztatta Thomas Neuwirth, művésznevén Conchita Wurst életét.

A dalfesztivál ideje alatt mindenki csak a szakállas nőként emlegette, ugyanis parókában, talpig sminkben és szakállasan lépett a színpadra, az öltözködése sem volt hétköznapi, a Rise Like A Phoenix című dalát csillogó estélyiben adta elő. Végül 290 ponttal ő lett a nyertes, így 2015-ben Ausztriában tartották meg a versenyt.

Conchita így megváltozott a dalfesztivál óta

A 32 éves énekes Instagram-oldalán úgy mutatkozik be, hogy ő Conchita, Tom és Wurst is egyben. Bár a mai napig szívesen hordja a védjegyévé vált parókát, és továbbra is hódol a sminkelésnek, ám közösségi oldalán megmutatja a természetes énjét. Ezzel a külsővel nem biztos, hogy sokan felismernék azok közül, akik csak az Eurovíziós Dalfesztiválon látták.

2015-ben jelent meg a debütáló albuma, azóta további két nagylemezt kiadott, utóbbi 2019-ben jelent meg Truth Over Magnitude címmel. Legújabb dala Malebu címmel jelent meg ebben az évben.

Napjainkban is megosztó személyiség, tavasszal például csipkés fehérneműben pózolt az Instagramján, ekkor kapott többektől hideget és meleget is, ám a zenész fittyet hány a kritikusokra, ezt a Kuriernak adott interjújában mesélte el.

- Azt hiszem, amúgy mindig is süket fülekre találtak a kritikák. Ha valakinek más a véleménye, azt gondolom magamban: aha. Szinte egy kicsit sem érdekel az egész. Vagy amikor az emberek nagyon idegesek lesznek, rendkívül elszórakozom rajtuk, és így viszonyulok hozzájuk: nos, ha az mérget vált ki belőled csak azért, mert tanga van rajtam, akkor nem tudom, kivel van itt a gond - fogalmazta.

Bevallotta azt is, hogy 2020-ban alkotás terén sokkal lustább lett, de újévkor megfogadta, hogy ebben az évben sokkal több energiát öl bele a zenébe. Elsősorban mindig más előadók voltak rá hatással, de mostanra fordult a kocka, sokat tanult önmagáról az előző évben, amit próbál hasznosítani a karrierje építésében.

Énekesnők smink nélkül

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest smink nélkül Adele, Shakira, Lady Gaga vagy éppen Jennifer Lopez.

Adele smink nélküli fotója: ekkora a különbség, ha nincs rajta festék

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük