A Két férfi, egy eset Matula nyomozójaként ismertük meg: így néz ki most a 78 éves Claus Theo Gärtner
Claus Theo Gärtner neve egy életre összeforrt Josef Matula nevével.

két-férfi-egy-eset-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A két férfi, egy eset című német krimisorozat 1981-ben indult hódító útjára, a 31 évadot megélt széria középpontjában a kissé forrófejű Matula magánnyomozó állt, aki rendszeresen megtalálta a bűntények valódi tetteseit, így az ártatlanul meggyanúsított emberek szabadlábra juthattak.

A sorozat főszereplője Claus Theo Gärtner volt, aki az első évad megjelenése idején 38 esztendős volt.

Friss fotókon Claus Theo Gärtner

Claus Theo Gärtner áprilisban lett 78 éves, így 2023-ban már kerek évfordulót ünnepelhet majd. A színész az alábbi felvételen a 36 évvel fiatalabb feleségével, Sarah Würglerrel látható. A kép 2021 októberében készült róluk.

Claus Theo Gärtner és Sarah Würgler.
Claus Theo Gärtner és Sarah Würgler.
Fotó: Tristar Media / Getty Images Hungary

Berlinben született színész a gyerekkorát Ausztriában, az Amerikai Egyesült Államokban és Ázsia dél-keleti részén töltötte. Bár zenei tanulmányokat folytatott, mégis színésznek állt, a göttingeni színházban debütált, az első tévéfilm, amiben szerepelt, a Der Tod des Präsidenten címet kapta, az alkotás 1967-ben jelent meg. Érdekesség, hogy ugyanebben az évben megkezdte autóversenyző-karrierjét, nem mellesleg az egyik német gyártó tesztpilótájaként dolgozott.

A '60-as és a '70-es években is számos produkcióban dolgozott, de a nagy áttörést a Két férfi, egy eset hozta meg számára, pedig a producernek egy évébe telt, mire rávette, vállalja el Matula nyomozó karakterét. Érdekesség, hogy a legtöbb autós mutatványt saját maga csinálta kaszkadőr helyett. Bár a 31. évaddal befejeződött a széria, további produkciókban alakította a forrófejű detektívet. A 2010-es évek végén három Matula-tévéfilm jelent meg, a legutóbbit 2019-ben játszotta le a ZDF csatorna.

Egyszerre áldásnak és átoknak élte meg, hogy ezt a karaktert játszhatta el, a pozitív hozadéka az volt, hogy imádja a munkáját, és sok évnyi stabilitást adott neki a sorozat, de ennek volt egy negatív oldala is, mivel színészként mindenki ezzel az egy karakterrel azonosította.

GettyImages-1235798110
Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

2019 óta nem szerepelt semmilyen produkcióban. A 78 éves sztár nemcsak a karrierjében, hanem a magánéletében is szerencsés volt, bár sajnos 2005-ben elvált, 2008-ban újra megnősült, a nála 36 évvel fiatalabb Sarah Würglert vette el, akivel azóta is boldog házasságban él.

2019-ben a Bild der Fraunak elégedetten nyilatkozott az életéről.

- Mindenem megvan, és nincs semmi, amit ne tudnék megvenni. Egészséges vagyok, van egy feleségem, élvezem a munkámat. Nagyszerű szórakozás az életem! Igazi szerencsés fickó vagyok. Nem láttam olyan napot, ami rosszabb lenne, mint az előző. Több nem lehetséges ennél, nem igaz? - mesélte akkor.

Reméli, annyi ideig él, mint édesanyja, Lotti, az asszony 96 éves volt, amikor örökre lehunyta a szemeit. Szerencsére a mai napig jó egészségnek örvend. Feleségével Németországban és Svájcban is van otthonuk, a két ország között ingáznak.

Rex felügyelő sztárjai

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festenek napjainkban a Rex felügyelő sztárjai.

Ezt is szeretjük