Az 51 éves Claudia Schiffer virágos estélyiben tündökölt a premieren: a modell fantasztikusan néz ki

Claudia Schiffer a Silent Night premierjére volt hivatalos.

claudia-schiffer-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Claudia Schiffer a '90-es évek egyik legnépszerűbb szupermodellje volt, karrierje elején sokan Brigitte Bardot-hoz hasonlították. Karrierje során több mint ezer címlapfotózáson vett részt, ezzel pedig Guinness-rekordot állított fel.

Hihetetlen, hogy repül az idő, ugyanis a modell augusztusban ünnepelte 51. születésnapját, ugyanolyan káprázatosan néz ki, mint karrierje kezdetekor, erről árulkodnak a legfrissebb vörös szőnyeges fotói is.

Claudia Schiffer virágos estélyiben

A Silent Night című mozifilm premierjét tartották meg Angliában, az eseményre Schiffer is meghívót kapott, a topmodell egy Richard Quinn kreációban pózolt a fotósoknak. A virágmintás ruha telitalálat volt szerintünk.

GettyImages-1353482196
Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

A német származású modell csupán 17 esztendős volt, amikor egy düsseldorfi szórakozóhelyen felfedezte Michel Levaton, a Metropolitan Model Agency vezetője. Ezután felgyorsultak az események, az Elle címlapjára került, majd a Guess reklámarca lett, Karl Lagerfeld is felkérte, hogy legyen a Chanel új arca. Élete első divatshow-ján 1990-ben szerepelt.

Később olyan nagy márkák szerződtették le, mint a Dior, a Valentino vagy az Yves Saint Laurent. Bon Jovi és a Westlife zenekar videóklipjében is szerepelt, emellett a színészkedést is kipróbálta, feltűnt a Richie Rich - Rosszcsont beforr című alkotásban Macaulay Culkin oldalán, illetve az Igazából szerelemben is volt egy kisebb szerepe.

Legutóbb egy fotós projektnek volt a kurátora, a Captivate! Fashion Photography from the ‘90s című kiállítás szeptemberben, Düsseldorfban nyílt meg. Több mint 150 ikonikus divatfotót állítottak ki, amelyek Schiffer gyűjteményéből valóak. November végén még egy könyv is megjelenik a felvételekről.

GettyImages-1236585066
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

- Pályám kezdete óta gyűjtöm a divatképeket, olyan  mesterekkel dolgoztam együtt, mint Helmut Newton, Richard Avedon és Peter Lindbergh. A kiállítás alapját az én személyes gyűjteményem képezi. Kurátorként szerettem volna megragadni a divat vízióját, amely segített megragadni és átalakítani egy generáció perspektíváját. Az 1990-es évek egy rendkívüli időszak volt, szemtanúi lehettünk a stíluskultúra felemelkedésének, a szupermodell születésének és a rettenthetetlen kreativitásnak - fogalmazta a  W magazinnak.

Elmondta, Karl Lagerfeld legfontosabb tanácsát a mai napig betartja, anno azt mondta neki a divat egyik legikonikusabb alakja, hogy mindig legyen hű önmagához. 

Legendás modellek strandolós képei

Összeállításunkban megnézheted Cindy Crawford, Brooke Shields, Heidi Klum és Christie Brinkley strandolós képét.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük