Az Egy rém rendes család Kellyje 50 éves lett: Christina Applegate így éli ma az életét

Christina Applegate ünnepelt tinisztárból Emmy-díjas színésznő lett.

egy-rém-rendes-család-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy diszfunkcionális család mindennapjaiba kaphattunk betekintést az amerikai tévétörténelem egyik leghosszabb ideig sugárzott szituációskomédia-sorozatában. Az Egy rém rendes család szerte a világon iszonyatosan nagy siker lett, a Fox csatorna 1987 áprilisától 1997 júniusáig sugározta.

A tipikus papucsférj, Al Bundy és felesége, a kotnyeles háziasszony, Peggy pillanatok alatt a szívünkhöz nőttek. Valamint gyerekeiket a butuska tinilányt, Kellyt és a kissé lúzer Budot is imádtuk.

50 éves lett az Egy rém rendes család Kellyje

A széria epizódjait nem lehet megunni, Bundyék képesek a legrosszabb napot is feldobni ízes poénjaikkal. Bár a finálé óta 24 év telt el, hazánkban még mindig ismétlik a különböző tévécsatornák. Ha beneveznél fél óra önfeledt nevetésre, az alábbi képre kattintva megtudhatod, hol és mikor adják legközelebb.

Az egy rém rendes család nem csak a helyzetkomikum műfajának népszerűségét tekintve volt meghatározó, színészeit is híressé tette. Innen indult a Kellyt játszó Christina Applegate karrierje is, akinek a produkciónak köszönhetően bérelt helye lett az álomgyárban.

kelly-1
Fotó: Getty Images Hungary

A színésznő 1971. november 25-én látta meg a napvilágot Los Angelesben. Gyakorlatilag beleszületett a szórakoztatóiparba, édesapja zenei producerként, édesanyja énekes-színésznőként dolgozott. Ő maga is hamar belekóstolhatott a színészkedésbe, már egyévesen anyja oldalán szerepelt a Days of Our Life című szappanoperában.

A hírnévig hosszú út vezette el, olyan produkcióban tűnt fel egy-egy epizód erejéig, mint a Washington, a Családi kötelékek vagy a 21 Jump Street. Nagy áttörése után a rendezők egyik kedvenc komikájává vált, az elmúlt három évtizedben olyan alkotásokban láthattuk viszont, mint a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se!, az Édes kis semmiség vagy a Rossz anyák.

christina applegate
Fotó: Michael Kovac / Getty Images Hungary

A kritikusok is jó véleménnyel vannak róla, 2003-ban a Jóbarátokban nyújtott alakításáért neki ítélték az Emmy-díjat a legjobb mellékszereplő kategóriában, és legújabb, Halott vagy című sorozatát is imádták. Egy időben szó volt arról, hogy felélesztik az Egy rém rendes családot, de a remake sosem valósult meg.

- Szó volt erről pár éve, Ed O'Neill, Katey Sagall és én is szerepeltünk volna benne, de aztán végül semmi sem történt. És most, hogy lassan betöltöm az ötvenet, senki ne akarjon újra miniszoknyában látni. Ez a hajó már elment - magyarázta 2019-ben a Hollywood Reporternek. 

Sajnos 2021 augusztusában szomorú hírt közölt a Twitterén, kiderült, hogy szklerózis multiplexszel diagnosztizálták: "Kedves Barátaim. Néhány hónappal ezelőtt MS-sel (szklerózis multiplexszel) diagnosztizáltak. Furcsa utazás ez. De olyan emberek támogatnak engem, akikről tudom, hogy hasonló helyzetben vannak, mint én. Ez egy kemény út" - fogalmazta.

Azóta is a közösségi oldalán számol be az állapotáról rendszeresen, bevallotta, az élete teljesen megváltozott, de Selma Blair, aki szintén ezzel a betegséggel küzd, inspiráló hatással van rá.

így néz ki ma az Egy rém rendes család Peggyje

Katey Sagal az Egy rém rendes család című sorozattal vált világsztárrá, a szitkomban 1987 és 1997 között szerepelt, ő alakította Al Bundy cipőboltos feleségét, Peggyt. Képes összeállításunkban megnézheted friss fotóit.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük