Charlotte és Lajos felnőttként nem a királyi családnak fognak dolgozni: Vilmos és Katalin emiatt szeretnék így

Charlotte hercegnő és Lajos herceg Beatrice és Eugénia hercegnők sorsára juthat.

lajos-és-charlotte-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit trónöröklődési rend határozza meg, hogy kik és milyen sorrendben követhetik egymást Nagy-Britannia és a nemzetközösségi országok trónján. Ha Erzsébet királynő meghal, utána Károly herceg lesz a király, őt követi elsőszülött fia, Vilmos herceg.

Ha egy napon Vilmos is örökre lehunyja a szemét, legidősebb gyermeke, György herceg lép a trónra. Talán már többen eljátszottak a gondolattal, hogy míg György uralkodik, a testvéreinek, Charlotte hercegnőnek és Lajos hercegnek mi lesz a feladata, nos, a szüleik ezt már előre kigondolták, azonban nem szeretnék, ha ők is a királyi család dolgozó tagjai lennének, idézte Camilla Tominey, a família életrajzírója szavait a The Sun.

Charlotte hercegnő és Lajos herceg munkája

A hercegi csemeték élete egyáltalán nem átlagos, ettől függetlenül a szüleik igyekeznek minél normálisabb és hétköznapibb körülményeket biztosítani, ahelyett, hogy végtelen luxusban nevelnék őket. Vilmos herceg és Katalin hercegné már mindhármuk sorsát átgondolta, György herceggel könnyű dolguk volt, hiszen egyszer belőle király lesz, azonban Charlotte és Lajos esetében is tudják már, milyen irányba terelik őket.

GettyImages-1230070060
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- Vilmos és Katalin nem szeretnék, ha a történelem megismételné önmagát, és ne adj' isten Lajos felesleges keréknek érezné magát a rendszerben, ezért York herceg sorsára jutna - magyarázta a szakértő.

Éppen ezért a hercegi pár inkább arra biztatja majd kisebb gyermekeiket, hogy külön karriert csináljanak maguknak, tehát hivatalosan nem a királyi családnak fognak dolgozni. Ez történt Beatrice és Eugénia hercegnő esetében is. András herceg és Sarah Ferguson lányai bár gyakran jelennek meg különböző eseményeken, például ott vannak a Royal Ascot versenyen vagy a Trooping the Colour ünnepségen, ettől függetlenül nem számítanak a család dolgozó tagjainak. Emiatt nem kapnak fizetést a monarchiára elkülönített állami juttatásból, azaz a Sovereign Grantből. Nem mellesleg a biztonságukért sem felelnek a testőrök.

Beatrice történelemszakon végzett, ezután pénzügyi tanácsadói karrierbe kezdett, Sandbridge kockázati tőkecégnél, később az Afiniti szoftvercégnél helyezkedett el, jelenleg alelnöki pozícióban van. Eugénia a Newcastle Egyetemen szerzett művészettörténeti és angol irodalmi diplomáját felhasználva először egy online aukciós cégnél dolgozott, mielőtt igazgatóvá vált volna a Hauser & Wirth londoni művészeti galériában.

Beatrice és Eugénia sem dolgoznak hivatalosan a királyi családnak, helyette mindketten a saját útjukat járják.
Beatrice és Eugénia sem dolgoznak hivatalosan a királyi családnak, helyette mindketten a saját útjukat járják.
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Az még egyelőre a jövő zenéje, hogy Charlotte és Lajos milyen irányban képzelik el a jövőjüket, ez teljesen természetes, hiszen még túl kicsik ahhoz, hogy ilyenen gondolkodjanak. Az viszont érthető, hogy Vilmos és Katalin miért nem akarják, hogy a jövőben ők is a királyi család dolgozó tagjai legyenek.

Bár Károly herceg egyelőre még nem király, öccse, András herceg nagyon megcsúszott az életében, ő lett a család fekete báránya a szexbotrányával, vissza is vonult 2019-ben a közéleti szerepléstől. Valószínűleg ez arra vezethető vissza, hogy bármit tehetett, mindig ő maradt az örök második herceg, ami zavarta őt, de ott volt a királynő és a húga esete is. Miután Erzsébetet megkoronázták, Margit hercegnő féltékeny lett rá. Nem mellesleg a magánéleti válsága miatt sokszor az alkoholba és a cigarettába fojtotta a bánatát, főleg a '60-as és '70-es években nem volt boldog és kiegyensúlyozott az élete. Ettől függetlenül a halála napjáig szoros maradt a testvéri kapcsolatuk.

Így festenének a királyi csemeték felnőttként?

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan képzelik el a királyi család gyermekeit felnőtt emberekként.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük