Közel a 80-hoz is csinos Carroll Baker, egykori szexszimbólum
Carroll Baker a hatvanas évek szőke bombázója volt, aki időskorára sem veszített semmit szépségéből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Öröm látni a Carroll Bakerről készült fotókat abban az álomgyárban, ahol a korosodó színésznők gondolkodás nélkül szabatják szét arcukat. A 78 éves szőke színésznő ugyanis velük ellentétben nem plasztikáztatta magát rémmé időskorára, és képes volt arra, amire kevesen: méltósággal megöregedni.

Persze benne van a pakliban, hogy a hatvanas évek egyik körülrajongott szexszimbóluma is kés alá feküdt, ám ha ez így is van, ügyes kezű sebészt talált magának, a beavatkozásoknak ugyanis nincs látványos nyoma az arcán. Sőt, mit több, a 80 felé közeledő színésznő legalább olyan elbűvölően néz ki, mint évtizedekkel ezelőtt.

Elia Kazan figyelt fel rá

Carroll Baker 1931. május 28-án született a Pennsylvania államban található Johnstown városában. Fiatalkorában egy bűvész segédjeként dolgozott, filmes karrierje pedig az ötvenes évek elején indult be. 1953-ban kapott egy kisebb szerepet az Easy To Love című filmben, majd a Broadway egyik színdarabjában tűnt fel - ekkor keltette fel a legendás rendező, Elia Kazan figyelmét.

Neki köszönhette élete egyik legemlékezetesebb szerepét a Babuci című filmben, amelyben ő testesítette meg a címszereplő Mississippi-beli tinédzsert, aki egy középkorú gyapotmagtalanítógép-tulajdonos menyasszonya lesz. A film azonnal ismertté és hírhedté tette nevét, alakítását pedig Oscar-díjra is jelölték.

Szinte minden műfajban kipróbálta magát

Az elkövetkező években olyan további emlékezetes filmekben bizonyította tehetségét, mint a James Dean főszereplésével készült Az óriás vagy a Híd a naphoz. A különféle filmes műfajok nem okoztak neki problémát, ügyesen helytállt például az olyan westernekben, mint A vadnyugat hőskora vagy az Idegen a cowboyok között, de imádták a nézők a drámákban és komédiákban is.

A nyolcvanas-kilencvenes években is aktívan dolgozott, kisebb szerepekben láthattuk például Arnold Schwarzenegger oldalán az Ovizsaruban vagy Jack Nicholson feleségeként a Gyomok között című drámában.

Utoljára 2003-ban állt a kamerák elé.

Ezt is szeretjük