Bruce Willis és Demi Moore volt Hollywood egyik álompárja: ezért ment tönkre a házasságuk 11 év után
Bruce Willis és Demi Moore 1998-ban jelentették be, hogy válnak.

demi-és-bruce-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bruce Willis és Demi Moore a '80-as években szerettek egymásba, majd pár hónapnyi járás után, 1987-ben összeházasodtak. Nem vártak sokat a családalapítással, Rumer 1988 augusztusában, Scout 1991 júliusában, Tallulah 1994 februárjában látta meg a napvilágot. 

Bár a külső szemlélők számára úgy tűnt, Willis és Moore házasságával minden rendben, ám ez korántsem volt így, 1998-ban jelentették be, hogy új vizekre eveznek, a válást hivatalosan 2000-ben mondták ki. 

Bruce Willis és Demi Moore válásának oka

Érdekesség, hogy amikor Willis és Moore először találkoztak 1987 júliusában, a színésznő szíve akkor még foglalt volt. Emilio Estevez menyasszonya volt, miután a férfival szakított, az akciósztár lett az új párja. Még abban az évben megtartották az esküvőjüket.

GettyImages-930165356
Fotó: Ron Davis / Getty Images Hungary

A '90-es években az egyik legnépszerűbb színész házaspár voltak, mindketten sorra kapták a felkéréseket, ám Willisnek nem tetszett, hogy felesége családos anyaként ugyanúgy dolgozik tovább, erről Moore vallott Inside Out című életrajzi könyvében. Dühös volt, amiért Rumer születése után egy új munkát vállalt el.

- "Ez nem fog működni." Én erre: "Hogy érted, hogy nem fog működni?" Ezután azt válaszolta: "Ez nem fog működni, ha lelépsz filmet forgatni." Azt akarta ezzel mondani, hogy az életünk nem működne, ha a családunkon kívül más dologgal is foglalkoznék. Éreztem, hogy egyre nő bennem a pánik. Túl sok szorongást éreztem ahhoz, hogy valódi beszélgetést folytassak Bruce-szal a munkával, a nemi szerepekkel és a gyermekneveléssel kapcsolatos véleményeinkről - fogalmazta a könyvében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezután nem sokkal Willis kibökött még egy olyan mondatot, ami nagyon fájt a színésznőnek.

- A szakmai életem szárnyalt, a magánéletem viszont fájdalmas volt. Emlékszem, Bruce arra készült, hogy Európába utazzon a Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér filmje forgatására. Nagy volt a felhajtás körülötte: hatalmas költségvetése volt, Bruce dolgozott a történeten, és társszerzője volt néhány dalnak, szóval sokat foglalkozott a filmmel. Mielőtt távozott volna, ezzel a mondatával sokkolt: "Nem tudom, hogy házas akarok-e maradni."

A mozifilm végül 1991-ben jelent meg, pont abban az évben született meg második gyermekük, és később lett egy harmadik is, így még néhány évig küzdöttek azért, hogy a házasságuk működjön. Nem adták fel azonnal.

GettyImages-999260712
Fotó: Phil Faraone/VMN18 / Getty Images Hungary

Moore szerint az is a szakításukhoz vezetett, hogy Willis pont az életének egy olyan szakaszában volt, amikor valójában még szabadságra vágyott stabilitás helyett.

- Bruce és én találkoztunk, összeházasodtunk, gyereket vállaltunk, lényegében nagyon gyorsan csináltunk mindent. Olyan volt, mintha néhány év múlva felébredt volna, és azt gondolta volna: „Hú, ezt akarom? Vagy tényleg szabad akarok lenni?" Azt hiszem, azért küzdött, hogy feloldjon egy konfliktust magában, szeretett volna megállapodni, és családot is akart, de vágyott az izgalmakra és újdonságokra. Alapvetően azt akart csinálni, amit csak akart.

1998 júniusában adtak ki egy közös közleményt, amelyben bejelentették, hogy 11 év házasság után elválnak. Akkoriban azt írták róluk a lapok, hogy ekkor már hónapok óta külön éltek egymástól. Bár tönkrement a házasságuk, ugyanúgy közösen nevelték tovább lányaikat, emellett nagyon jó a viszonyuk a mai napig. Ők a példa rá, hogy két ember egy rossz házasság után is jóban maradhat egymással.

Mindketten továbbléptek, Moore 2003-ban beleszeretett Ashton Kutcherbe, majd 2005-ben összeházasodtak, de végül 2013-ban elváltak. A színésznőről azóta csak találgatják, hogy van-e, vagy nincs párja. Willis 2009-ben nősült újra, Emma Heming két kislányt szült neki, Mabel 2012-ben, Evelyn 2014-ben jött a világra.

Sztárok, akik a szakítás után is jóban maradtak

Képes összeállításunkban mutatjuk, kik azok a hírességek, akik szerelmesekből közeli barátokká váltak.

Ezt is szeretjük