Bill Gatestől 27 év után emiatt válik a felesége: lányuk is reagált a szomorú hírre
Kiderült, Melinda Gates adta be a válókeresetet.

gates cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bill Gates magyar idő szerint tegnap, a késő esti órákban posztolt ki Twitterére egy közleményt, amelyben bejelentette, hogy feleségével, Melindával külön utakon folytatják.

A váratlan bejelentés mindenkit meglepett, hiszen eddig úgy tűnt, a házaspár életében minden rendben van, nem mellesleg volt egy közös szervezetük is, a 2000-ben létrehozott Bill és Melinda Gates Alapítvány, ami elsősorban egészségügyi kutatásokat, illetve oktatási és mezőgazdasági programokat támogat, a koronavírus kitörése után a vakcinagyártásba is több száz millió dollárt öltek. 

Bill Gates 27 év házasság után válik

A közös közleményükben indokot adtak arra, miért ment tönkre a kapcsolatuk: "Rengeteget gondolkodtunk, és sokat dolgoztunk a kapcsolatunkon, de végül arra jutottunk, hogy véget vetünk a házasságunknak. Az elmúlt 27 évben három csodálatos gyermeket neveltünk fel, felépítettünk egy olyan alapítványt, amely az egész világon működik, hogy minden ember egészséges és produktív életet élhessen. Továbbra is hiszünk ebben a küldetésben, és a jövőben is együtt fogunk működni az alapítványnál, de már nem hisszük, hogy együtt tudunk fejlődni egy párként az életünk következő szakaszában" - fogalmazták, majd hozzátették a sajtó képviselőinek címezve, szeretnének teret és diszkréciót kérni a családjuk számára.

A The Daily Mail lap kiderítette, a válókeresetet az 57 éves Melinda Gates adta be, a dokumentumok szerint döntését azzal indokolta, hogy a házasságuk javíthatatlanul összetört. Az asszony többször nyilatkozta, férje nehezen tudja összeegyeztetni a munkát a magánéletével. A bírósági dokumentumokból arra is rájöttek, hogy 1994-es esküvőjük idején nem kötöttek egymással házassági szerződést, ami a vagyonuk felosztásában segítene.

Nos, valószínűleg nem lesz egyszerű az anyagiakat elosztani, a Bloomberg becslése szerint 146 milliárd dollárra rúg az összvagyonuk, de a Daily Mail csak 130 milliárdról ír. Összesen öt ingatlanjuk, magánrepülőjük, műgyűjteményeik és több luxusautójuk is van. A Microsoft alapítója hosszú évekig a világ leggazdagabb embere volt, a Forbes legutóbbi listáján a negyedik helyen áll.

A nyilvánosság előtt utoljára kevesebb mint két héttel ezelőtt jelentek meg együtt, egy virtuális eseményen beszélgettek egészségügyi dolgozókkal a koronavírusról és a világjárvány okozta kihívásokról.

GettyImages-181317282
Fotó: Brian Ach / Getty Images Hungary

Három gyermekük van, a 25 éves Jennifer, a 21 éves Rory és a 18 éves Phoebe. Legidősebb gyermekük Instagram-oldalán reagált a szomorú hírre: "Ez most egy kihívást jelentő időszak a családom számára. Még mindig tanulom, hogyan tudnám a legjobban feldolgozni a bennem felgyülemlő érzéseket, és miképp tudnám támogatni a családtagjaimat, hálás vagyok azért, hogy erre van lehetőségem" - fogalmazta, majd hozzátette, a jövőben nem szeretne nyilatkozni szülei válásáról.

1987-ben találkoztak, Melinda a Microsoftnál dolgozott mint projektmenedzser, egy üzleti vacsorán pont egymás mellé ültek. Mind a ketten késtek az eseményről, és szinte az összes hely foglalt volt már, így kerültek egymás mellé. Egy év járás után már a házasság is szóba került, készítettek egy pro és kontra listát, hogy megérné-e közös jövőt építeniük együtt, vagy nem. Végül az esküvő mellett döntöttek, 1994-ben kötötték össze az életüket.

Sztárok, akik egy rövid ideig házasok voltak

Olyan egykori sztárpárokat mutatunk, akikről már sokan elfelejtették, hogy házasságban éltek.

Ezt is szeretjük