Kiderült, Bill Gates megcsalta a feleségét: a Microsoft egyik alkalmazottjával szűrte össze a levet
Bill Gates a szóvivőjén keresztül vallotta be, hogy tényleg megcsalta a feleségét.

bill-gates-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Május elején derült ki, hogy Bill Gates és felesége, Melinda 27 év házasság után elválnak. A Microsoft alapítója a Twitterén jelentette be a hírt, a közös közleményükben kifejtették, már nem tudnak közösen fejlődni tovább az életük következő szakaszában.

Hamar kiderült, hogy az üzletasszony nyújtotta be a válókeresetet, arra hivatkozott, hogy javíthatatlanul megromlott a házasságuk. Ezután rögtön elindultak a találgatások, mégis mik voltak azok a momentumok, amelyek a kapcsolatuk tönkremeneteléhez vezetett. Előző héten hírt adtunk arról, hogy a szexhálózatot működtető Jeffrey Epsteinnek is köze volt ehhez, ugyanis a férfival túl sokat találkozott Gates, ezt viszont Melinda nem nézte jó szemmel. Azonban nem ez volt az egyetlen dolog, ami zavarta a világ egyik leggazdagabb emberének feleségét.

Bill Gates szóvivője bevallotta, hogy az üzletember 20 évvel ezelőtt félrelépett

Vasárnap a The New York Times közölt egy cikket, amely kitért Gates megkérdőjelezhető magatartására a munkahelyén. A lap a forrásaira hivatkozva leírta, hogy az üzletember számos nőnek csapta a szelet a Microsoftnál, illetve annál az alapítványnál is, amelyet feleségével alapított meg 2000-ben. A női alkalmazottait többször kényelmetlen helyzetbe hozta, ám mégsem tűnt senki szemében egy olyan embernek, aki ragadozóként a nőkre vadászna, és visszaélne a hatalmával.

GettyImages-490201900
Fotó: Michael Kovac / Getty Images Hungary

A lapnak egy nő, aki az alapítvány alkalmazottja volt, mesélt a kínos udvarlásáról. Éppen New Yorkban voltak, hogy részt vegyenek egy koktélpartin, és együtt képviseljék a jótékonysági szervezetet. A helyszínen Gates egyszer csak elmélyítette a hangját, és ezt a kérdést szegezte hozzá:

- Szeretnélek látni téged még. Együtt vacsorázunk majd? - emlékezett vissza, majd hozzátette, csak kinevette őt, így kikerülve, hogy választ adjon a kérdésére.

Bár többen visszautasították Gates közeledését, a Microsoft mérnöki pozíciójában dolgozó nő nem tudott nemet mondani a férfinak, éveken át tartott a szexuális viszonyuk. Végül 2019-ben jelentette ezt az igazgatóságnál. A levelében azt is leírta, szeretné, ha a sorait Melinda Gates is elolvasná, hogy a megcsalt feleség ezt megtette, vagy sem, nem tudni. 

GettyImages-481849615
Fotó: Pierre Suu / Getty Images Hungary

Ugyanebben az évben a Microsoft igazgatósága még vizsgálatot is indított amiatt, hogy 2000-ben Gates valóban szexuális viszonyt folytatott-e a cég egyik alkalmazottjával. Érdekesség, hogy Melinda már ebben az évben elhatározta, elválik a férjétől, és az ügyvédeivel tárgyalt, milyen lépéseket tegyenek meg. Ekkor már bőven tombolt a botrány a szexhálózatot működtető Jeffrey Epstein körül is, aki végül 2019 augusztusában elhunyt a börtöncellájában. A férfi Virgin-szigetekhez tartozó magánbirtokán olyan befolyásos emberek jártak, mint Bill Clinton vagy András herceg, de olyan más befolyásos emberekkel is összemosták a nevét, mint Donald Trump vagy Bill Gates. Miután a vizsgálat elindult, 2020-ban az üzletember távozott a Microsoft igazgatótanácsából.

A Wall Street Journal szerint Bill Gates szóvivője, Bridgitt Arnold kijelentette, a 2020-as kilépéshez semmi köze nincs a 2019-es vizsgálatnak. Azonban a nő elárulta, a férfi valóban megcsalta Melindát még 2000-ben.

- Volt egy affér majdnem húsz évvel ezelőtt, ami végül békésen ért véget - nyilatkozta.

Bill és Melinda 1994-ben kötötték össze az életüket, a férfi előtte Ann Winbladdel járt, akivel azután is jóban maradt, miután 1987-ben szakítottak, sőt a nőtől kérte ki a véleményét, hogy elvegye feleségül a kiszemeltjét, vagy sem. Miután megtörtént az esküvő, a nővel továbbra is tartotta a kapcsolatot, bár elvileg nem történt köztük semmi, mégis furcsa abba belegondolni, hogy házas emberként rendszeresen programokat szervezett a volt kedvesével.

A Gates házaspár legkisebb lánya

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű nő lett Phoebe Gatesből.

Ezt is szeretjük