Bill Gates az exével azután is találkozgatott, miután feleségül vette Melindát: a nővel a 80-as években jártak
Bill Gates Ann Winbladdal azelőtt járt, mielőtt megismerte volna Melindát.

bill-gates-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bill Gates hétfőn jelentette be Twitter-oldalán, hogy 27 év házasság után elválik feleségétől, Melindától. Mint kiderült, az asszony adta be a válókeresetet arra hivatkozva, hogy javíthatatlanul megromlott a kapcsolatuk.

Közleményükben azzal indokolták a döntésüket, hogy már nem hisznek abban, hogy közösen tudnak fejlődni egy párként az életük következő szakaszában. Az Egyesült Államokban igazi álompárként tekintettek rájuk, ráadásul 2000-ben létrehozott alapítványukkal egészségügyi kutatásokat, illetve oktatási és mezőgazdasági programokat támogattak annak érdekében, hogy jobbá tegyék a világot. A Microsoft alapítója életében nem Melinda volt az egyetlen nő, aki megdobogtatta szívét. Mielőtt 1987-ben megismerkedtek volna, volt egy nagy szerelme, akit Ann Winbladnek neveztek, írta meg a Hollywood Life.

Bill Gates és exe, Ann Winblad különleges kapcsolata

A Time magazin szerint 1984-ben ismerte meg az üzletember Annt, Ben Rosen-Esther Dyson számítógépes konferenciáján, mivel nem ugyanott éltek, különleges módon oldották meg a randevúkat, például végig mobiltelefonon tartották a kapcsolatot, miközben ugyanarra a mozifilmre ültek be, csak más városban voltak természetesen. Kialakult köztük a szerelem, majd Ann a Microsoft egyik legkorábbi és elég komoly befektetője lett, így már a munka is összekötötte őket.

Bill Gates volt párja, Ann 1986-ban.
Bill Gates volt párja, Ann 1986-ban.
Fotó: Roger Ressmeyer / Getty Images Hungary

Rokon elmék és lelkek voltak. Brazíliai nyaralásukkor elvitték magukkal James Watson 1100 oldalas A gén molekuláris biológiája című könyvét, és együtt tanultak biomérnöknek. Egy másik nyaralás alkalmával, a kaliforniai Santa Barbarában Richard Feynman Cornell szalagra vett előadásait vették elő, és fizikát tanulmányoztak.

1987-ben végül szakítottak, aminek az volt a fő oka, hogy Gates megismerkedett Melindával, aki felkeltette az érdeklődését. Emellett amiatt sem működött a kapcsolatuk, mert a férfi még nem állt akkor készen a házasságra, a nála öt évvel idősebb Ann viszont már szívesen összekötötte volna az életét valakivel. Miután hivatalosan is összejött Melindával, exe ugyanúgy az élete része maradt, sőt, mielőtt 1993-ban elszánta volna magát a lánykérésre, kikérte Ann véleményét a döntéséről.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Amikor azon agyaltam, hogy Melindát elvegyem-e, vagy ne, felhívtam Annt, és kértem a beleegyezését - ezt az üzletember vallotta be a Timesnak.

A nő természetesen áldását adta a frigyre, emellett kifejtette, szerinte összeillenek, Melindát roppant intelligensnek tartotta.

Az 1994-es esküvőjük után sem tudta teljesen elengedni az exét, persze szigorúan csak barátok voltak. Ann Észak-Karolinában lévő birtokát rendszeresen felkereste, hogy együtt töltsenek némi időt, ezekről a találkozókról Melinda is tudott, akit állítólag nem zavart a barátságuk.

A Gates házaspár 27 év után válik.
A Gates házaspár 27 év után válik.
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

Különféle programokat szerveztek, például sétáltak a tengerparton, homokjáró autókáztak, motoros sárkányrepülésen vettek részt. A tavaszi szünetekben már szinte hagyomány volt, hogy Bill Gates Ann házában volt.

- Minigolfoztunk, miközben a biotechnológiáról beszélgettünk - említette egyik kedvenc programját a világ negyedik leggazdagabb embere.

- Megosztjuk a világgal és önmagunkkal kapcsolatos gondolatainkat, mindig elcsodálkozunk azon, hogy két fiatal túlteljesítőként milyen nagy kalandba vágtunk egy kevéssé ismert ipar peremén, ami végül egy csodálatos univerzum középpontjává nőtte ki magát - erről már Ann mesélt a lapnak.

Winblad egyébként rengeteget segített azon vállalatok fejlesztésében, amelyek mára a Szilícium-völgyet teszik ki. A hetvenéves üzletasszony Kevin Kline színész testvérének, Edward Alex Kline-nak a felesége, a férfi magándetektívként dolgozik San Franciscóban, így nem valószínű, hogy a Microsoft alapítójával újrakezdik a kapcsolatukat.

Bill Gates lánya bikiniben

Képes összeállításunkban megnézheted Phoebe Gates bikinis képeit.

Ezt is szeretjük