Ő volt a Végtelen történet cuki kisfiúja - Ma már tuti nem ismernéd fel a 45 éves Barret Olivert
Barret Oliver játszotta Bastiant a Végtelen történetben.

barrot-oliver-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Végtelen történet című nyugatnémet-brit-amerikai filmet 1984-ben mutatták be a mozik, az elsősorban gyerekeket megcélzó fantasyalkotás hatalmas siker volt világszerte. Hazánkban még napjainkban is leadják néha a tévéadók. A film kulcsszereplője Bastian volt, akit az akkor még csak 11 esztendős Barret Oliver testesített meg.

Barret Oliver nagyon megváltozott

Az amerikai gyereksztár 1981-ben, nyolcévesen kezdte filmes karrierjét, még a Végtelen történet előtt szerepelt a Hihetetlen Hulk, illetve a Knigh Rider sorozatokban. Azonban a nagy ismertséget az 1984-es fantasyfilm hozta meg számára, sokan akkoriban szép színészi jövőt jósoltak neki. A kisfiú menedzsere édesanyja volt, és azért szeretett volna ő is színészkedni, mert bátyja, Kyle Oliver is gyerekként szerepelt pár alkotásban. Miután bemutatták a filmet, Barret több szerződést kapott, 1985-ben főszerepet játszott a D.A.R.Y.L. - A múlt nélküli fiú című filmben, de sokaknak ismerős lehet a Selyemgubó című moziból is. Utóbbi filmje még két Oscar-díjat is elnyert.

Ahogy rengeteg gyereksztár, így Barret Oliver is arra a sorsra jutott, hogy miután elvesztette kisfiús báját a kamaszodás után, nem kapott felkéréseket. Emellett az érdeklődése is megváltozott, fotózni kezdett. Napjainkban pedig már fotográfiát tanít Los Angelesben, számos galériában és múzeumban kirakták az alkotásait.

Az egykori gyerekszínész 2018 augusztusában ünnepelte 45. születésnapját, igazi introvertált személyiség, nincs közösségi oldala, a magánéletéről se lehet sokat tudni. Az utolsó felvétel, ami megtalálható róla a világhálón, az egy Youtube-ra feltöltött videó. A felvételen látszik, hogy nagyon megváltozott, ma már szinte senki nem mondaná meg róla, hogy ő egykoron egy ünnepelt gyereksztár volt. Megnövesztette a haját, és lett szakálla is.

Ezt is szeretjük