Ez a nő volt Ayrton Senna felesége: szívszorító, miért ment tönkre gyerekkori szerelmével a házassága

Ayrton Senna és felesége bár régóta ismerték egymást, házasságuk nem tartott sokáig.

GettyImages-811393774

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ayrton Senna életében több szép nővel járt, utolsó szerelmével, Adriane Galisteu-val egy évig jártak.

A Forma-1 legendás pilótája hivatalosan egy alkalommal állt oltár elé, Lilian de Vasconcelos Souzát 1981-ben vette feleségül, akkor az autóversenyző még nagyon fiatal, csupán 21 esztendős volt.

Ayrton Senna és felesége története

Csupán kétévesek voltak, amikor először játszani kezdtek, Senna és Souza édesanyja jó barátságot ápoltak, így a lány szinte fogadott családtaggá vált. Gyerekként is odáig voltak egymásért, de csak felnőttként teljesedett be szerelmük, derült ki az exfeleség interjújából, ami a G1.globo.com oldalon jelent meg.

- Ayrton előtt valaki mással jártam, de szakítottam vele. Később Beco (Ayrton Senna beceneve - a szerk.) elhívott randizni. Azt mondta nekem, hogy kedvel engem, majd a gokartról mesélt, és arról, hogy Európába akar menni. Két hónappal később már házasok voltunk. Ekkor lehettem 19-20 éves - emlékezett vissza.

Az esküvőjük után másnap már utaztak is Brazíliából Európába, hogy Senna építse autóversenyzői karrierjét. Angliában telepedtek le. Lilian bevallása szerint minden idejét férjének szentelte, mindenben támogatta őt, főzött és mosott rá, Sennához hasonlóan ő is a versenyzés gondolatával kelt és feküdt le. Elkísérte az edzésekre és a versenyekre is.

- Nem éreztem úgy, hogy lecseréltek volna. Én mindig csak másodikként kerülhettem szóba, sosem voltam az első helyen. Én voltam a második szerelme, a versenyzés volt az elsőszámú szenvedélye. Amikor összeházasodtam vele, tudtam, mibe megyek bele. 

Úgy gondolja volt férjéről, hogy számára semmi nem volt fontosabb az autóversenyzésnél. Lilian ezzel szemben családra vágyott, pont emiatt lett végül vége a szerelmüknek.

Ez volt a nagy probléma a kapcsolatunkban, emiatt váltunk el.

Nem tervezett módon teherbe esett tőle, félve merte csak elmondani neki az örömhírt, végül miután kibökte, hogy várandós, nem ilyen válaszra számított.

- Rám nézett, és ezt mondta: "elmondok neked valamit, ha tényleg terhes vagy, felejts el. Felneveled a gyerekünket Brazíliában, én pedig itt folytatom tovább a karrierem" - emlékezett vissza.

Hozzátette, Senna nem akart elválni tőle, csak azt kérte a nejétől, hogy maradjon a gyerekükkel Brazíliában. Ekkor döbbent rá, mennyire nem fontos valójában a sportoló számára. Sokat sírt, és bevallása szerint egy része meg is halt akkor. Három nappal később elvetélt.

- Az ő célja az volt, hogy bekerüljön a Forma-1-be, az enyém pedig az, hogy legyen egy férjem és egy családom. Én nem csak egy gyerekre vágytam, hanem egy igazi családra.

Ezután visszaköltöztek Angliából Brazíliába, mert Senna csalódott volt a Forma-3 szerződése miatt. Végül majdnem egy év együttélés után váltak el. 1983-ban mondta ki a bíróság, hogy vége a házasságuknak.

A versenyző sosem nősült újra, Lilian ismét férjhez ment, majd szült egy gyermeket. Végül a második házassága is kudarcba fulladt.

Kimi Räikkönen felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen remek formában van Kimi Räikkönen felesége, Minttu.

Kimi Räikkönen felesége fürdőruhában: a kétgyerekes Mintturól le sem vette a kezét a Forma-1 egykori pilótája

Nézegess képeket!

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük