Fény derült a 28 éves Avicii halálának okára - Édesanyja először szólalt meg a tragédia óta
Az egész világ gyászolja a fiatalon elhunyt DJ-t.

avicii-halal-oka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Április 20-án váratlanul elhunyt a világ egyik legnépszerűbb DJ-je, a 28 éves Avicii. Mindenki értetlenül állt a tragédia előtt, hiszen milliók imádták a karrierje csúcsán lévő, tehetséges sztárt.

Emiatt halt meg Avicii

Aznap ezt a közleményt tette közzé a sztár szóvivője:

- Mély fájdalommal közöljük, hogy Tim Berglinget, azaz művésznevén Aviciit holtan találták Maszkatban, Ománban ma délelőtt. A családot lesújtotta a szörnyű tragédia, ezért kérjük, hagyják őket nyugodtan gyászolni. Egyelőre nem adunk ki további közleményt az esetről - nyilatkozta a People magazinnak egy héttel ezelőtt.

- A mi Timünk igazi felfedező volt, egy törékeny művészlélek, aki mindig komoly, egzisztenciális kérdéseket hordozott magában. Egy túlhajtott perfekcionista volt, aki rengeteget utazott, és keményen dolgozott - olyan tempót diktált magának, ami nagyon komoly stressz-szinthez vezetett. Amikor leállt a turnézással, akkor mindig kereste az egyensúlyt az életben: hogy jól is érezze magát, és azt is csinálhassa, amit szeret - a zenélést. Sokat foglalkoztatta a létezés értelme, az élet és a boldogság gondolata.

Egyszerűen nem bírta tovább. Békére akart lelni. Tim nem volt való arra az életre, amibe belecsöppent, egy érzékeny fiú volt, aki ugyan imádta a rajongóit, de megriadt a reflektorfénytől. Tim, örökké szeretni fogunk, és mindig hiányzol majd nekünk. Az, aki voltál, és amit alkottál, abban örökre fennmarad az emléked. Szerető családod - írta egy nyílt levélben az édesanyja.

Ugyan ezt még nem erősítette meg a család, de a levél tartalma alapján valószínűleg öngyilkosságot követett el a sztár, aki édesanyja szerint nem volt képes megbirkózni a népszerűséggel. Mivel eleve májbetegséggel küzdött, az orvosok szerint akár egy liter alkoholos ital elfogyasztásába is belehalhatott.

Így mosolygott az utolsó fotóin

Jó néhány kép felkerült az internetre, melyek Avicii utolsó napjai során készültek. Az összetört szívű rajongók megosztották a Maszkatban vele közösen készített felvételeket - nézd meg az utolsó fotóját!

Ezt is szeretjük