Emlékszel az Amélie csodálatos élete sztárjára? Így megváltozott a 44 éves Audrey Tautou
Az Amélie csodálatos életét húsz évvel ezelőtt mutatták be a mozikban.

amelie-csodálatos-élete
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte hihetetlen, de kereken húsz év telt el azóta, hogy a mozik bemutatták az Amélie csodálatos élete című vígjátékot 2001 áprilisában. Az idő vasfoga aligha fogott Jean-Pierre Jeunet alkotásán, ma is épp olyan lelkesen ülünk le elé egy filmnézős délutánon, mint egykor. 

Címszereplője, Audrey Tautou megjelenése sem tükrözi, hogy két évtizeddel korábban robbant be a köztudatba, napjainkban is épp olyan bájos, mint a naiv és végtelenül romantikus Amélie-ként. 

Audrey Tautou 44 évesen

Bár kétségkívül ez a mozi hozta meg számára a nemzetközi sikert, karrierje sokkal korábban kezdődött. Fogékonysága a művészetek iránt már gimnazistaként megmutatkozott, így érettségi után egyenes út vezette a Cours Florent nevezetű színitanodába, ami Párizs legismertebb művészeti intézményének számított akkoriban.

Audrey Tautou 2000-ben, és húsz évvel később a Párizsi Divathéten.
Audrey Tautou 2000-ben, és húsz évvel később a Párizsi Divathéten.
Fotó: Getty Images Hungary

1996-ban debütálhatott a képernyőn a Coeur de cible című tévéfilmben, amelyet sok kisebb sorozatszerep követett, hogy 1999-re megkapja élete első nagyjátékfilmes szerepét, a Vénusz szépségszalon Marie-jaként. Innentől kezdve nem volt megállás, nem csak a közönség szeretetét sikerült kivívnia, a kritikusok is imádták kifinomultsága és ízig-vérig francia kisugárzása miatt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár a 2006-os Da Vinci-kóddal Hollywoodot is sikerült bevennie, később mégsem erőltette, hogy az álomgyár számára készítsen filmeket. Sosem részegítette meg a hírnév, sőt valójában egyáltalán nem is vágyott az emberek imádatára. 

- A Da Vinci-kód remek tapasztalat volt, hatalmas szerencsém volt, hogy eljátszhattam a szerepet, de az ilyen nagy dolgokkal járó nyomást nem szeretem. Egyáltalán nem akarok híresebb lenni, számomra a sztárság egy börtön. Francia színésznő vagyok, és bármennyire is élvezem a hollywoodi filmeket forgatni, az élet ott borzasztóan szomorú lenne, hiányozna a hazám, a családom és a barátaim - mesélte 2013-ban a TimeOut magazinnak.

audrey t
Fotó: Christian Vierig / Getty Images Hungary

A 44 éves sztár kínosan ügyel a magánéletére, nem mutatkozik nyilvánosan párjával, és a közösségi médiát sem kedveli túlságosan, még Instagram-oldala sincs. Utoljára 2016-ban mutatkozott akkori szerelmével, Yann Le Bourbouac’h producerrel egy borospince nyitóünnepélyén. A nagyvásznon utoljára 2019-ben láthattuk Susan Sarandon oldalán a The Jesus Rolls című filmben. Manapság inkább legkedvesebb hobbijának, a fotózásnak él. 

A Házibuli szereplői akkor és most

Szinte nincs olyan évtized, amelyben ne készülne egy-egy olyan kasszasiker, amelynek középpontjában a tinédzserkor és annak nehézségei állnak. Ilyen volt az 1980-ban bemutatott Házibuli. Képeken mutatjuk, mennyit változtak szereplői az elmúlt években.

Ezt is szeretjük