Apja a súlya miatt szapulta: a legnépszerűbb plus size modell lett belőle

Ashley Graham a mai napig tisztán emlékszik, mennyire megbántották apja szavai.

ashley-graham
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma, ha kimondjuk Ashley Graham nevét, rögtön megjelenik előttünk az a számtalan címlap, ahol megmutatta nőies domborulatait. Napjainkban a testpozitív mozgalom egyik legismertebb élharcosa a plus size modell.

Nem volt egyszerű dolog bevennie a divatszakmát és leszámolnia azzal a begyöpösödött ideállal, hogy csak cérnavékony lányok lejthetnek végig a kifutón. Pályája elején még szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy kerek formájával valaha sikeres lesz.

Ashley Grahamet kritizálta az édesapja

15 évesen fordult meg először a fejében, hogy van jövője a szépségiparban. Szüleivel egy plázában vásárolgatott, amikor megkörnyékezte őket egy tehetségkutató ügynök. Rögtön feltűnt neki a lány lehengerlő szépsége, és biztosította arról, hogy ezzel szép karriert futhatna be. 

Ám nem találta elég vékonynak, a sztár akkoriban 14-es ruhaméretet hordott, ami a hazai mérettáblázaton körülbelül negyvenesnek felel meg. Így azt tanácsolta neki, hogy vágjon bele egy drasztikus fogyókúrába, aztán a szakma a lábai előtt fog heverni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ez a mondat szöget ütött édesapja fejében. Miután hazaértek, leültette lányát a nappaliban, és olyat mondott neki, amit a mai napig nem felejtett el, annyira rosszul esett neki.

- Életem egyik legrosszabb pillanata volt, amit akkor apám mondott nekem, így fogalmazott: édesem, ha egy ügynök azt mondja, le kell fogynod, akkor valószínűleg valóban meg kell szabadulnod a feleslegtől - emlékezett vissza a Las Vegas Journal interjújában.

Annak ellenére, hogy lesújtották apja szavai, hiszen előtte a családjából senki sem kritizálta a súlyát, utólag rájött, hogy nem akarta megbántani. Pusztán üzletemberfejjel nézte a tényeket, és akkor úgy gondolta, ez lett volna a legelőnyösebb megoldás. Végül édesanyja biztatására fogadta el külsejét, és épp ezzel lett világhírű.

Lizzo bikiniben

Lizzo az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert, az aranytorkú énekesnőt idén három Grammy-díjjal is jutalmazták. A duci sztárral sokan nemcsak a dalai miatt szimpatizálnak, hanem azért is, mert bátran vállalja kerek idomait.

Ezt is szeretjük