Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone évekig gyűlölték egymást: ezért rivalizáltak
Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone hadat üzentek egymásnak.

sylvester-stallone-és-arnold-schwarzenegger
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

„Két dudás nem fér meg egy csárdában” - tartja a régi mondás. Karrierjük kezdetén Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone nem is érthetett volna jobban egyet ezzel a mondattal. A két színész hasonló karaktert képviselt a vásznon: mindketten akcióhősökként üldözték a rosszfiúkat filmjeikben.

Míg Stallone nagy áttörését Rocky figurájának megteremtése jelentette 1976-ban, addig Schwarzenegger az 1984-ben bemutatott Conan, a pusztítóval hívta fel magára a szakma figyelmét. Így a ’90-es évekre mindketten felkapott sztároknak számítottak.

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone viszálya

- A ’80-as évek végére a legnagyobb riválisom lett. Az egész arról szólt, hogy melyikünk csinál sikeresebb filmeket, kinek nagyobbak az izmai, kinek a filmje tarol nagyobbat a mozikban, ki öl meg több embert a vásznon, vagy kinek nagyobbak a fegyverei - árulta el mindenki Terminátora 2019-ben a Jimmy Kimmel Live! című talk-show-ban.

sly 1
Fotó: Dave Benett / Getty Images Hungary

Hogy lenyomja ellenlábasát, Schwarzenegger egyre inkább a végletekben kezdett gondolkodni, karaktereivel pedig a saját határait feszegette.

- A végére már olyan gépfegyvereket akartam hozatni a forgatásokra, amiket csak tankkal vagy helikopterekkel lehetett szállítani. Őrület volt, igazi háború!

Stallone is érezte az ellenségeskedést, ám ő kicsit más nézőpontból közelítette meg a viszályt. Egy idő után motiválónak tartotta, hogy jobban kellett teljesítenie pályatársánál.

schwarzenegger
Fotó: Gisela Schober / Getty Images Hungary

- Durván utáltuk egymást. Neked volt már valaha olyan versengés az életedben, amiben semmi más nem számított, csak hogy legyőzd az ősellenséged? Nekem Arnold ilyen volt, igazi motiváció arra, hogy a legjobban hozzam ki magamból - magyarázta a The Guardian interjújában 2013-ban.

A két filmcsillag mára elásta a csatabárdot, sőt egymás bizalmasai lettek. Több filmet is leforgattak már közösen: együtt láthattad őket a The Expendables - A feláldozhatók második és harmadik részében, valamit a Szupercellában is vállvetve püfölték a sztori gazfickóit 2013-ban.

Sztárok, akik utálták egymást

Több hollywoodi párosról tudunk, akik a közös munkájuk alatt inkább megfojtották volna egymást egy kanál vízben. Összeállításunkban ilyen történeteket ismerhetsz meg.

Ezt is szeretjük