Az ABBA Fridája így fotózkodott bikiniben: ritka felvételen az énekesnő

Anni-Frid Lyngstadról ritkán látott felvételt mutatunk.

abba-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ABBA zenekar a '70-es években az egész világot meghódította, az átütő siker akkor jött el, amikor 1974-ben Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. Olyan slágereik voltak, mint a Mamma Mia!, a The Winner Takes It All, a Dancing Queen vagy a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight). 

Az együttest két szerelmespár, Björn Ulvaeus és Agnetha Fältskog, illetve Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad alapította. A csapat Fridája mindig elképesztően festett a színpadon, nagyon szép alakja volt az énekesnőnek. Az egyik rajongói oldala egy ritka képet osztott meg róla.

Anni-Frid Lyngstad bikinis fotója

A Daily Anni-Frid Instagram-oldalon bukkantunk rá az énekesnő fiatalkori képére, ami valamikor a '70-es években készülhetett róla. Egy hófehér bikiniben süttette a hasát éppen. Nagyon szép alakja volt akkoriban, társa, Agnetha szerint közülük Anni-Frid volt a legszerencsésebb alkat, mert ő bármit ehetett, nem hízott egy grammot sem, ezzel szemben neki és a fiúknak gyakran kellett diétázniuk. Ezt még 1978-ban nyilatkozta az egyik svéd lapnak.

Frida volt az egyetlen a csapatban, aki nem Svédországban született, hanem Norvégiában, édesapja német katona volt, akiről úgy tudta, hogy elhunyt, ám később, felnőtt nőként megtalálta az apját, Alfred Haast. 32 éves volt, amikor először találkoztak.

A nagymamája nevelte őt fel, 1947-ben szöktek át Svédországba, az asszony sokat dolgozott, hogy eltartsák egymást, így Frida sokat volt gyerekként egyedül. Rengetegszer énekelt otthon, ehhez értett a legjobban, nem csoda, hogy végül énekesnő lett belőle. Első stúdióalbuma Frida címmel jelent meg 1971-ben, az igazi sikert az ABBA zenekarral élte meg. 

GettyImages-74286856
Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

Miután 1982-ben feloszlottak, több szólóalbumot is megjelentetett, de azokkal már nem ért el akkora sikereket, mint az együttessel. 2021-ben ismét összeálltak, saját bevallásuk szerint utolsó alkalommal, és egy új lemezt jelentettek meg Voyage címmel, a korongon hallható I Still Have Faith In You dalt még Grammy-díjra is jelölték.

Ami a magánéletét illeti, Ragnar Fredriksson volt az első férje, két gyerekük született: Hans 1963-ban, Lise Lotte pedig 1967-ben. 1970-ben elváltak, ebben az évben szeretett bele Benny Anderssonba, akivel nyolc évvel később, teljes titokban házasodtak össze, de 1981-ben elváltak. 1992-ben harmadszorra is kimondta az igent, akkor Ruzzo Reusshoz ment hozzá, de sajnos a férfi 1999-ben elhunyt. Nem ez volt az egyetlen komoly csapás, ami érte, 1998-ban egy autóbaleset következtében veszítette el lányát.

A 75 éves sztár ma is énekel még, de inkább csak otthon teszi ezt, vallotta be egy 2014-es, Skavlannak adott interjújában. Jelenleg Svájcban él párjával, Henry Smithszel. Otthonosan érzi magát az európai országban, imádja, hogy csodás hegyek veszik körül.

- Érdekes, mert én is a hegyekben születtem, mintha az élet körbeért volna. Visszatértem a természetbe, ahol világra jöttem - mesélte.

Legkedvesebb hobbija az írás, évek óta így fejezi ki a gondolatait, főleg akkor volt ez nagy segítségére, amikor az élete nehezebbre fordult, eddig még semmit nem publikált, ezeket a történeteket saját magának írja csak.

Björn Ulvaeus felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, ki rabolta el Björn Ulvaeus szívét.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük