96 éves lett a Gyilkos sorok főszereplője: így néz ki ma Angela Lansbury

Angela Lansbury karrierjének kezdete az 1940-es évekre tehető.

angela-lansbury-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Három Oscar-, 18 Emmy-jelölés, hat Golden Globe- és öt Tony-díj - Angela Lansbury szakmai elismeréseit szinte felsorolni is nehéz. Az angol származású legendás színésznő karrierje a ’40-es években kezdődött, és már rögtön az első filmjéért jelölte a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nevéhez olyan ikonikus figurák köthetők többek között, mint a Szépség és a Szörnyeteg Kanna mamája vagy a Gyilkos sorok írónője.

Az 1925. október 16-án született hírességnek volt kitől örökölnie a művészi vénát: noha édesapja üzletemberként dolgozott, valamint a politikában tevékenykedett, édesanyja a világot jelentő deszkákon lelt hivatására, színésznő volt.

Angela Lansbury 96 évesen így néz ki

Az asszonynak hamar feltűnt, hogy gyermekének van érzéke a színjátszáshoz, korán elkezdte a rivaldafény felé terelni. Rengetegszer vitte magával az előadásaira, és a taníttatását is hamar elkezdte: először a Ritman Tánciskolába, majd a Webber Douglas Ének- és Színművészeti iskolába íratta be. Lansbury szerint az juttatta be Hollywoodba, hogy alaposan kitanulhatta a szakmát, több interjújában is elárulta, szerinte a szórakoztatóiparban csak azoknak van keresnivalójuk, akik elsajátítják az alapokat.

angela 2
Fotó: John Springer Collection / Getty Images Hungary

Mindezek mellett egy nagy adag szerencse is kellett ahhoz, hogy megkaparintsa élete első filmszerepét. 19 éves volt csupán, amikor egy partin összehozta a sors Mel Ballerinóval, a rendező épp akkor keresett szereplőket két készülő projektjéhez, és egyből megakadt a szeme az ifjú szőke szépségen. Elhívta a meghallgatásokra Lansburyt, aki tehetségével teljes mértékben lenyűgözte, mindkét moziba beválogatta. 

angela-1
Fotó: Getty Images Hungary, YouTube/Larry King Now

Annak ellenére, hogy onnantól kezdve majdnem minden évben közreműködött valamilyen produkcióban, a legtöbben a Gyilkos sorok főszereplőjeként emlékeznek rá. Jessica Fletcher figurája nem csak a rajongók kedvence, megszemélyesítője szívében is különleges helyet foglal el.

- Úgy gondolok Jessicára, mint a nők képviselője. A karakter minden női típus személyiségjegyeit magában hordozta, éles eszű, komplex egyéniség volt, sokan tudtak azonosulni vele. Egy írónő, akit hajtott a kíváncsiság - mesélte Larry King interjújában.

angela lansbury 2019
Fotó: Amy Sussman / Getty Images Hungary

A 96 éves művésznőnek még csak eszébe sem jut a nyugdíjba vonulás, számára a filmkészítés egyet jelent a levegővétellel, elképzelni sem tudja, milyen lenne az élete, ha nem dolgozna.

- Forgatókönyvvel a kezemben fogok meghalni, sosem gondolok a visszavonulásra. És sosem utasítanék vissza egy jó filmes ajánlatot. 

David Attenborough fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban mi is csokorba szedtük David Attenborough fiatalkori fotóit, amelyek bizonyítják, valóban nagyon jóképű volt.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük