Alec Baldwin a kellékpisztollyal lőtte le az operatőrt: tragédiába fulladt a forgatás

Alec Baldwin két embert is megsebesített a forgatáson.

GettyImages-1182489210
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alec Baldwin a Rust című filmet forgatta Új-Mexikóban tegnap, azonban sajnos a forgatás tragédiába fulladt, közölte a BBC.

A kellékfegyverrel két embert is meglőtt, sajnos az egyikük az életét veszítette a lövés következtében.

Alec Baldwin kezében elsült a kellékpisztoly, az operatőr az életét vesztette

Talán minden színész rémálma, hogy egyszer egy kellékfegyverrel megsebesíti a kollégáit. Sajnos ez a szomorú eset Alec Baldwinnal történt meg, aki a Bonanza Creek Ranchen forgatta legújabb filmjét, amelynek egyben producere is. Santa Fe megye seriffje elmondta, hogy Halyna Hutchins operatőrt és  Joel Souza rendezőt lőtte le.

Alec Baldwin 2021. október 7-én.
Alec Baldwin 2021. október 7-én.
Fotó: Mark Sagliocco / Getty Images Hungary

A 42 éves operatőrt a University of New Mexico kórházba szállították helikopterrel, hiába küzdöttek az életéért az orvosok, sajnos a nőt nem tudták megmenteni. A 48 esztendős Souzát a Christus St. Vincent Regional Medical Center szállították a mentők. A férfi a sérülései miatt kezelés alatt áll jelenleg is. A film gyártását azonnal leállították a tragédia után.

Baldwin szóvivője az AP Newsnak elmondta, hogy véletlen baleset következtében történt a lövés. A hírügynökség azt is megírta, hogy a 63 éves Baldwint csütörtökön sírva látták a seriff irodája előtt, bár kísérletet tettek a helyi újságírók, hogy nyilatkozzon az ügyben, de végül nem jártak sikerrel.

Sajnos nem tudták Halyna Hutchins életét megmenteni.
Sajnos nem tudták Halyna Hutchins életét megmenteni.
Fotó: Mat Hayward / Getty Images Hungary

Az International Cinematographers Guild megerősítette, hogy a halálos sebet kapott nő Hutchins operatőr volt.

- A részletek jelenleg nem tisztázottak, de dolgozunk azon, hogy minél többet megtudjunk az ügyről, és támogatjuk a tragikus esemény teljes körű kivizsgálását - fogalmazta a társaság elnöke, John Lindley és ügyvezető igazgatója, Rebecca Rhine a közleményükben.

Juan Rios, a seriff szóvivője is megszólalt. Elmondta, a nyomozók azt vizsgálják, hogyan és milyen típusú lövedékkel lőttek.

- Aktívan folynak a vizsgálatok. Nem emeltek vádat az esettel kapcsolatban, a tanúkat továbbra is a nyomozók hallgatják ki.

Hollywoodban nem ez volt az első eset, hogy egy kellékfegyver okozta egy forgatáson dolgozó ember halálát. 1993-ban Bruce Lee fia, Brandon Lee is ilyen körülmények között hunyta le a szemeit örökre. A felvétel során Michael Massee színész elsütötte a kellékrevolvert, a vaktöltény ereje viszont elég volt ahhoz, hogy a csőben felejtett lövedéket kilökje, ami Lee hasába fúródott, és a gerinc mellett állt meg.

Sztárok, akiktől 2020-ban búcsúznunk kellett

Képes összeállításunkkal azokra a hírességekre emlékezünk, akik 2020-ban hunytak el.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük