Velence legszebb helyei az áradás előtt és után: combig érő víz a tereken

Mutatjuk Velence leggyönyörűbb helyeit az özönvíz előtt, és a víz alatt.

Velence áradás előtt és után
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

November második felében az esőzések miatt megemelkedő tengerszint elöntötte Velence tereit és utcáit. A város nagy része víz alá került, melynek szintje idén is rekordot döntött: 187 centimétert mértek, fél évszázada nem volt ilyen magas a tengerár.

Az észak-olasz városban hamar életbe lépett a legmagasabb fokozatú riasztás, bezártak a közintézmények, az óvodák, az iskolák és a turistalátványosságok is, elindult a kármentés, amelyet már legalább egymilliárd euróra becsülnek, és sajnos ketten életüket is vesztették az árvízben. Azóta többször is elöntötte a víz Velencét és a környező szigeteket is, van, ahol a károk helyrehozhatatlanok.

Velence az árvíz előtt és most

A katasztrófa nem példa nélküli, a tavaly őszi tengerárról mi is beszámoltunk, az UNESCO előjelzései szerint azonban az özönvizek a jövőben egyre súlyosabb problémává válhatnak, mivel a klímaváltozás következményeképp a város évről évre süllyed. Megdöbbentő látni, mekkorát változott az elmúlt időben Velence: mutatjuk az árvíz előtti és a most készült fotókon a különbséget.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary és Andrea Merola / MTI / EPA)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük