Velence legszebb helyei az áradás előtt és után: combig érő víz a tereken
Mutatjuk Velence leggyönyörűbb helyeit az özönvíz előtt, és a víz alatt.

velence-arviz-elott-utan
beauty and style
Top olvasott cikkek

November második felében az esőzések miatt megemelkedő tengerszint elöntötte Velence tereit és utcáit. A város nagy része víz alá került, melynek szintje idén is rekordot döntött: 187 centimétert mértek, fél évszázada nem volt ilyen magas a tengerár.

Az észak-olasz városban hamar életbe lépett a legmagasabb fokozatú riasztás, bezártak a közintézmények, az óvodák, az iskolák és a turistalátványosságok is, elindult a kármentés, amelyet már legalább egymilliárd euróra becsülnek, és sajnos ketten életüket is vesztették az árvízben. Azóta többször is elöntötte a víz Velencét és a környező szigeteket is, van, ahol a károk helyrehozhatatlanok.

Velence az árvíz előtt és most

A katasztrófa nem példa nélküli, a tavaly őszi tengerárról mi is beszámoltunk, az UNESCO előjelzései szerint azonban az özönvizek a jövőben egyre súlyosabb problémává válhatnak, mivel a klímaváltozás következményeképp a város évről évre süllyed. Megdöbbentő látni, mekkorát változott az elmúlt időben Velence: mutatjuk az árvíz előtti és a most készült fotókon a különbséget.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary és Andrea Merola / MTI / EPA)

Ezt is szeretjük