Ez lesz április legnagyobb szenzációja: 7 millió ember szállja meg a pápa lakhelyét
Megkezdődött a visszaszámlálás Rómában a szentté avatások előtt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megkezdődött a visszaszámlálás Rómában XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-i szentté avatása előtt, melyen az MTI információi szerint hatalmas szervezési gépezet dolgozik.

A becslések szerint az esemény idejére mintegy hétmillió zarándok és turista érkezik majd a Vatikánba.

Nem kell belépőt venni

A szentté avatási szentmise április 27-én vasárnap 10 órakor kezdődik a Szent Péter téren. A tér felét a hivatalos egyházi és állami delegációknak fenntartott tízezer ülőhely foglalja majd el, a Szent Péter tér többi része és a tértől az Angyalvárig húzódó sugárút egésze azonban a hívőké lesz: a becslések szerint ide 150-200 ezer zarándokot engednek be. Nem kell belépőjegyet váltani: mindenki oda áll, ahol helyet talál.

A Szent Péter teret és a Vatikánhoz vezető utcákat csak április 27. hajnalban nyitják meg, így minden bizonnyal sokan a tér közelében fognak éjszakázni, hogy minél előbb bejuthassanak.

Azoknak, akik nem férnek a térre, a Vatikán környékén, Róma bazilikái előtt és a nagyobb tereken óriásvásznakon egyenesben közvetítik a szentté avatást, így a Santa Maria Maggiore-bazilikánál, a Forum Romanumnál és a Piazza del Popolo terén is.

Itt várják a magyar zarándokokat

Április 26. éjszakáján Róma templomai nyitva lesznek az imádkozni akaró zarándokok befogadására, a szentté avatás után pedig a Szent Péter-bazilika altemploma lesz nyitva, hogy a hívők a két pápa sírjához járulhassanak.

A Rómába érkező magyar zarándokoknak április 26-án a Szent Istvánról elnevezett római körtemplomban mutatnak be magyar nyelvű szentmisét. Mindemellett április 25. is ünnepnap lesz, Olaszországban ekkor ünneplik a nácizmus alóli felszabadulást.

Még több utazási hír:

A szálláshelyek 85%-a már foglalt

A római szálláshelyek 85%-a már foglalt. A zarándokok nagy részét egyházi intézmények látják vendégül, a hátizsákos fiatalokat a római plébániák fogadják be éjszakára.

A szervezők közel ötmillió embert várnak a szentté avatás napjaiban Rómába, a Ferenc pápa vezette Húsvétra érkezőkkel együtt pedig hétmillió zarándokot és turistát. A szervezők november óta készülünk erre az eseménysorozatra.

Képek és mobilon megjelenő képek forrása: Szent Péter-bazilika - hu.wikipedia.org; Szent Péter tér - hu.wikipedia.org, Diliff; Apostoli Palota - hu.wikipedia.org, Radomil.

Ezt is szeretjük